Ο Γεράσιμος και ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι δίδυμοι. Γνωριστήκαμε για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια, στο οινοποιείο του Κώστα Λαζαρίδη στη Δράμα. Μόλις είχαν και οι δύο ολοκληρώσει τις σπουδές τους και έκαναν τα πρώτα δειλά βήματά τους στην εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας τους το 1991. Πέντε χρόνια αργότερα, ξανασυναντηθήκαμε, διαδικτυακά αυτή τη φορά, καθώς ο φόρτος εργασίας λόγω τρύγου κατέστησε αδύνατη τη διά ζώσης συνάντησή μας.
Η οθόνη μου φωτίστηκε από δύο γελαστά πρόσωπα, πρόθυμα να μοιραστούν τις σκέψεις τους για το μέλλον και τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους ως δυναμικό κομμάτι της εταιρείας πλέον, ο Γεράσιμος από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ως οικονομολόγος με πτυχίο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ στο Λονδίνο, και ο Γιώργος, υπεύθυνος της παραγωγής, ως οινολόγος με σπουδές στην Αθήνα στο τμήμα Οινολογίας και στη συνέχεια μεταπτυχιακά στο Μontpellier της Γαλλίας και στην Udine της Ιταλίας. Γεννημένοι και μεγαλωμένοι μέσα στο κρασί και στους αμπελώνες, η ενασχόλησή τους με αυτό ήταν μάλλον μονόδρομος και για τους δύο. Aν και φυσιογνωμικά ξεχωρίζουν, το δέσιμό τους είναι ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας μας.
Η πορεία τους έχει υπάρξει κοινή και τώρα μοιάζουν να αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια στο τιμόνι της εταιρείας. Η πρώτη ερώτηση αφορά αναπόφευκτα τον τρύγο και τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν φέτος λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, οι οποίες όμως τελικά δεν επηρέασαν τόσο την περιοχή της Δράμας. «Χρονιά μεγάλων προκλήσεων» τη χαρακτήρισαν και οι δύο, για να συμπληρώσουν όμως ότι η δουλειά που είχε γίνει στο αμπέλι όλη τη χρονιά βοήθησε πολύ στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αυτών συνθηκών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά για τις λευκές ποικιλίες, οι μικρές βροχές που σημειώθηκαν ήταν έως και ευεργετικές.
Γεμάτοι όρεξη για δουλειά, με σύμμαχο και σύμβουλο πάντα στο πλάι τους τον Κώστα Λαζαρίδη, ο Γεράσιμος και ο Γιώργος πατούν στην πολύ γερή βάση που τους κληροδότησε ο πατέρας τους, είναι ενωμένοι και αγαπημένοι και θεωρούν ότι έχουν πράγματα να βελτιώσουν και τομείς στους οποίους θέλουν να αναπτυχθούν μελλοντικά, σε ό,τι αφορά τόσο τους αμπελώνες όσο και το κομμάτι της οινοποίησης. Κρατούν ωστόσο τα χαρτιά τους κλειστά προς το παρόν όσον αφορά τα νέα projects που έχουν κατά νου.