Απλωμένο στα γαλανά νερά της Μεσογείου, το νησί της Κρήτης είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος που ξετρελαίνει τους ταξιδιώτες με την πλούσια γαστρονομική της κληρονομιά και τα εξαιρετικά κρασιά της, μια γαστρονομική κληρονομιά η οποία αντικατοπτρίζει τις ιστορικές της επιρροές και τους πλούσιους φυσικούς της πόρους.
Η γαστρονομία της Κρήτης πάει χέρι -χέρι με τα κρασιά της. Οι αμπελώνες του νησιού παράγουν μια μεγάλη ποικιλία, από πλούσια ερυθρά μέχρι δροσερά λευκά και ευχάριστα ροζέ. Η οινοποιητική της παράδοση χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω και τα σημερινά οινοποιεία συνδυάζουν τη σύγχρονη τεχνογνωσία με την παράδοση για να δημιουργήσουν μοναδικά και γευστικά κρασιά.
Οι πολλές γηγενείς ποικιλίες, το θερμό κλίμα και το γόνιμο έδαφος καθώς και η γειτνίαση με τη θάλασσα συμβάλλουν όλα στη δημιουργία πολύ αξιόλογων κρασιών που θα ενθουσιάσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.