Κουζίνα

Μπουτάκια για δάγκωμα!

Τα ντοματίνια όσο καψαλίζονται αφήνουν τους γλυκούς χυμούς τους, το μπόλικο σκόρδο χαρίζει την αψάδα του, το κοτόπουλο ροδίζει και το αποτέλεσμα; Μπουτάκια μελωμένα, ζουμερά, για δάγκωμα
Δημήτρης Μπούτος

Βόλτα στην αγορά για προμήθειες. Πρώτο πέρασμα από το μανάβικο – στέκι των τελευταίων μηνών και το μάτι πέφτει πάνω σε κάμποσα τραγανά, κατακόκκινα ντοματίνια βελανίδια. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το φροντισμένο χασάπικο της γειτονιάς. Ε, η σύλληψη για το μεσημεριανό φουρνιστό φαγητό δεν άργησε να έρθει: μπουτάκια κοτόπουλου ψημένα με ντοματίνια κατά τον τρόπο που ο Jamie Oliver (μέγας δάσκαλος για τους πρωτόπειρους της κουζίνας) θυμάμαι πως τα είχε ετοιμάσει. Τα ντοματίνια αφήνουν τους γλυκούς χυμούς τους, το μπόλικο σκόρδο χαρίζει την αψάδα του και το αποτέλεσμα; Μπουτάκια μελωμένα, ζουμερά, για δάγκωμα.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.