Κουζίνα

Μποστάνι στην ταράτσα: αρακάς, παντζάρι, σπανάκι…

Αυτή η εποχή στην Αττική είναι ιδανική για να σπείρουμε ψυχανθή και φυλλώδη λαχανικά. Κι επειδή τα δώρα του μποστανιού είναι γενναιόδωρα, η βόλτα στο ταρατσο-μποστάνι συνεχίζεται για να δούμε τι άλλο έχει φυτρώσει
Bostanistas

Ο αρακάς σαν φυτό αντέχει και ευδοκιμεί στο κρύο αλλά όχι και το υπερβολικό ψύχος. Για αυτό τον λόγο στη νότια και κεντρική Ελλάδα καλλιεργείται αυτή την εποχή, ενώ στα ψυχρότερα μέρη της χώρας μας ευδοκιμεί την άνοιξη. Oπως και τα υπόλοιπα όσπρια, στην αρχή, όταν είναι φύτρες, θέλουν αρκετό νερό. Μόλις όμως μεγαλώσουν, προτιμούν το ξερό έδαφος.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.