Κουζίνα

Μποστάνι: οι βασικές αρχές

Εκτός από πιο νόστιμα, τα δικά μας λαχανικά θα είναι καθαρά από τοξικά ζιζανιοκτόνα και χημικά πρόσθετα που είναι επικίνδυνα τόσο για εμάς όσο και το περιβάλλον
Bostanistas

Η εύρεση ποικιλίας φρέσκων λαχανικών μέσα στην πόλη καθημερινά, πολλές φορές, μοιάζει αδύνατη. Ειδικά αν θέλουμε να είναι καλλιεργημένα αγνά, χωρίς χημικά, τότε θα πρέπει να πληρώσουμε κάτι παραπάνω. Μπορούμε όμως πολύ εύκολα να καλλιεργήσουμε τα δικά μας σε ένα μποστάνι, ακόμα και στο μπαλκόνι ή την ταράτσα, ώστε να μη μας φαίνεται πολυτέλεια η πλούσια μυρωδιά των φρεσκοκομμένων λαχανικών και αρωματικών. Εκτός από πιο νόστιμα, τα δικά μας λαχανικά θα είναι καθαρά από τοξικά ζιζανιοκτόνα και χημικά πρόσθετα που είναι επικίνδυνα τόσο για εμάς όσο και το περιβάλλον. Ακόμα, τα φυτά όσο πιο γρήγορα καταναλωθούν από τη στιγμή που κοπούν, τόσο πιο πλούσια θα είναι σε ωφέλιμα ιχνοστοιχεία και αιθέρια έλαια (αρωματικά), που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.