Θέλει και ρώτημα ποιο είναι το έτερον της ήμισυ; Πορτοκάλι, το δίχως άλλο.
Από τις orangettes που γίνονται με τις φλούδες του φρούτου, μέχρι τα κέικ που τα συνδυάζουν άψογα, τις πορτοκαλόπιτες με γλάσο σοκολάτας και πόσα ακόμα…
Τις προάλλες έπεσα πάνω σε τούτη την απλή αλλά μεγαλειώδη ιδέα: μπισκότα πορτοκαλιού, βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση, στολισμένα (ή και όχι) με ξηρούς καρπούς λίγο πριν στεγνώσουν.
O,τι πρέπει για τον καφέ, παίρνεις και κάμποσα για μασούλημα στο γραφείο, τα τιμάς και το βράδυ αντί επιδόρπιου. Ολημερίς και ολοχρονίς, με λίγα λόγια.
-3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
-1 φλιτζ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-2 βανίλιες σε σκόνη
-2 αυγά
-1 μυτιά αλάτι
-το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-½ φλιτζ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου