Ξεφεύγοντας λίγο από τα συνηθισμένα σάντουιτς με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, είτε μπιφτέκι κοτόπουλου ή ακόμα και ψαριού, έφτιαξα τις προάλλες ένα πιο «ψαγμένο» (γιατί όχι;) και εκλεπτυσμένο σάντουιτς. Χορτοφαγικό, πολύ πιο υγιεινό, με απλά, εποχιακά υλικά.
Με γλυκό, ψητό κολοκυθάκι και μελιτζάνα, λίγο χαλούμι ζεσταμένο στο τηγάνι και την αγαπημένη μου ωμή σάλτσα πέστο από πλατύφυλλο βασιλικό, που είναι στην πιο καλή του εποχή.
Συνόδευσα τα ιδιότυπα αυτά μπέργκερ από χαλούμι με ψητές πατάτες στο φούρνο, ακριβώς σαν τηγανητές. Γιατί το μπέργκερ και η τηγανητή πατάτα είναι αδερφάκια αυτοκόλλητα.
Αντί για κέτσαπ ή άλλη σάλτσα, περιέλουσα τις πατάτες με λίγη από την πέστο, ναι και όσοι δεν έχετε δοκιμάσει τον συνδυασμό τηγανητής πατάτας με σάλτσα πέστο χάνετε! Αυτή η σάλτσα ταιριάζει με την πατάτα όσο και με τα ζυμαρικά.
Δυστυχώς δεν είχα στο σπίτι γλυκοπατάτες γιατί σίγουρα θα ήταν η πρώτη μου προτίμηση. Ωστόσο ταιριάζει πολύ με τις «τηγανητές» πατάτες φούρνου.
Καλημέρα σας!