Φτιάξτε τυρί-κρέμα, κάντε το μπαλάκια και συντηρήστε τα μέσα σε ελαιόλαδο | Εύη Σκούρα
Κουζίνα

Μπαλάκια τυριού από γιαούρτι (labneh)

Είναι μια πεντανόστιμη λιχουδιά από σπιτικό τυρί – κρέμα μαριναρισμένο με μπόλικα μπαχαρικά και αρωματικά χόρτα που συνηθίζεται πολύ στις χώρες της Μέσης Ανατολής και στην Ινδία
Bostanistas

Μπαλίτσες από τυρί γιαουρτιού μαριναρισμένες σε μπαχαρικά, μυρωδικά και ελαιόλαδο. Πλέον αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες μου λιχουδιές! Είναι πολύ νόστιμο, εύκολο και μπορείτε να το φτιάξετε συνδυάζοντας όποια μπαχαρικά και μυρωδικά σας αρέσουν.

Την αδυναμία μου για το γιαούρτι την έχω εκφράσει πολλές φορές. Και θα συνεχίσω να το κάνω γιατί το γιαούρτι είναι τελικά ένα μαγικό υλικό, με άπειρες δυνατότητες, τις οποίες ανακαλύπτω συνεχώς.

Θυμάστε τα 5 υγιεινά ντιπς που σας είχα προτείνει, τα οποία βασίζονται σε στραγγιστό γιαούρτι; Τα έχετε αγαπήσει πολύ, κι εγώ το ίδιο. Τότε είχα αφήσει το γιαούρτι να στραγγίξει στο ψυγείο όλη τη νύχτα, για να πάρω ένα γιαούρτι πιο πηκτό από το συνηθισμένο.

Σκέφτηκα λοιπόν πως αν αφήσω το γιαούρτι να στραγγίξει περισσότερο χρόνο, θα γίνει ακόμα πιο πηκτό. Και έτσι έγινε.

Δείτε τη συνταγή εδώ