Eφτασε στη χώρα περίπου τον 15ο αιώνα, έθρεψε γενιές και γενιές και δικαιωματικά απέκτησε τη δική του ημέρα στο εθνικό εδεσματολόγιο.
Ο τηγανητός «φτωχογιάννης» είναι η μυρωδιά που κυριαρχεί αν περάσεις από γειτονιές και μαγέρικα το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου. Οι μέριμνες για το μαγείρεμά του λίγο ως πολύ γνωστές…
Ιδού μια νόστιμη στροφή, ένα αλλιώτικο κουρκούτι αντί για το μονότονο νερό-αλεύρι, που θα δώσει στο παστό ψάρι το πολυπόθητο «κρατς» και πιο τσαχπίνικη γεύση.
Στη λογική του γιαπωνέζικου tempura φτιάχνουμε μίγμα μυρωδάτο και ανάλαφρο. Οι περισσότερες συνταγές για τέτοιου τύπου κουρκούτι βασίζονται στην προσθήκη πολύ παγωμένου υγρού, όπως η μπίρα ή η σόδα.
Γιατί όχι και μυρωδικά της αρεσκείας μας; Ενα μόνο κουταλάκι γλυκάνισο και -στοίχημα!- όλοι θα ζητήσουν ούζο…