Νοστιμίζουμε τη σαλάτα με μαϊντανό, μπούκοβο, χυμό και ξύσμα λεμονιού | Εύη Σκούρα
Κουζίνα

Αβοκάντο με καβούρι και κινόα

Μια από τις πιο ευχάριστες σαλάτες για το καλοκαίρι αλλά και για κάθε μέρα, το αβοκάντο με καβούρι και κινόα είναι ένα πιάτο θρεπτικό, νόστιμο και απλό
Bostanistas

Είναι η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού αλλά όχι μόνο. Το αβοκάντο με καβούρι και κινόα είναι ένα μυρωδάτο, ελαφρύ, πολύ απλό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες. Η κρεμώδης σάρκα του αβοκάντο δένει υπέροχα με την ψίχα του καβουριού και την κινόα, το μπούκοβο προσθέτει  μια πικάντικη νότα, ενώ ο χυμός και το ξύσμα λεμονιού δροσίζουν και ισορροπούν την βουτυράτη γεύση του φρούτου.  Ιδανικό πιάτο για όσους είναι σε δίαιτα, φτιάχνεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ χορταστικό.

Ξέρω πως αυτού του είδους τις συνταγές τις αγαπάτε πολύ. Η συνταγή για καπνιστές φακές σαλάτα σε αβοκάντο, για παράδειγμα είναι από τις  τρεις πιο επιτυχημένες συνταγές του μπλογκ με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Το αβοκάντο, αυτό  το εκπληκτικό αλλά παρεξηγημένο για μερικούς, φρούτο έχει εντυπωσιακά ευεργετικά οφέλη.

Είναι πλούσιo σε μονοακόρεστα λιπαρά και Ω3 λιπαρά οξέα, ενώ βοηθά τον οργανισμό να απορροφά και να αξιοποιεί πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως τα καροτενοειδή. Περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών (4 γρ. / φρούτο) και 18 από τα πιο σημαντικά αμινοξέα, περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες (975 mg κάλιο σε αντίθεση με 487mg που έχει μία μπανάνα) και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Η κινόα, από την άλλη, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και λιπαρά Ω 3, που ωφελούν την καρδιά, είναι καλή πηγή φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου και σίδηρου και καλή πηγή φυτικών ινών. Είναι πλούσια πηγή πλήρους πρωτείνης (14%),  σε αντίθεση με την πλειοψηφία των φυτικών τροφών και περιέχει μεγάλη ποσότητα σε αμινοξέα. Η κινόα είναι επίσης καλή πηγή ασβεστίου, και ως εκ τούτου είναι χρήσιμη για χορτοφάγους και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες και τη συνταγή εδώ