Εκτός από κοτόπουλο αυτό το πιλάφι μπορεί να σερβιριστεί με κάθε είδους κρέας, ψάρι ή γαρίδες | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Από τον Λίβανο με αγάπη: ψητό κοτόπουλο και πιλάφι

Ακούγεται εξωτικό και όμως δεν είναι. Πρόκειται για ένα νόστιμο και πικάντικο φαγητό που το φτιάχνουν παραδοσιακά σε όλη τη Μέση Ανατολή και ακόμα παραπέρα και γίνεται πανεύκολα με υλικά καθόλου δυσεύρετα
Bostanistas

Ακούς «λιβανέζικο» και λες «ω, ρε μάνα μου… τι υλικά να θέλει αυτό τώρα και ποιος τρέχει να το φτιάξει». Κι όμως τα φαινόμενα απατούν. Λιβανέζικο μεν, πολύ οικείο δε, καθώς με καθημερινά υλικά και εύκολη εκτέλεση έχει κανείς ένα φαγητό πρωτότυπο που μυρίζει Ανατολή.

Αρχικά, μαρινάρουμε το κοτόπουλο για τουλάχιστον ένα οκτάωρο σε μια μαρινάδα με χυμό λεμονιού, λάδι και μπόλικα μπαχαρικά και αρωματικά και στη συνέχεια το ψήνουμε στο φούρνο. Και το συνοδεύουμε με ένα πλούσιο πιλάφι, που θα φτιάξουμε με τον παραδοσιακό τρόπο των Αράβων.

Το πιλάφι αρωματίζεται με σκόνη κόλιανδρου και εμπλουτίζεται με σταφίδες και καβουρδισμένο κουκουνάρι. Αν προτιμάτε μπορείτε να προσθέσετε και αμύγδαλα ή κάσιους. Λένε πως το πιάτο αυτό κατάγεται από την Υεμένη, το φτιάχνουν όμως σε όλες τις αραβικές χώρες (το λένε καμπσά) και εκτός από κοτόπουλο μπορεί να γίνει με όλα τα είδη των κρεάτων, με ψάρια ή γαρίδες.

Δείτε τη συνταγή εδώ