Κουζίνα

Αντυ, έλα να φτιάξουμε μποστάνι!

Βότανα και μαρούλια, ντοματιές, πιπεριές με ταραξάκους κι άλλα βοηθητικά χρωματιστά λουλούδια, σέσκουλα και ραδίκια - θα ξεκινήσω δειλά αλλά με σχέδια μεγαλεπήβολα
Δημήτρης Μπούτος

Το πήρα απόφαση, μέσα στους επόμενους μήνες η άχαρη, αναξιοποίητη ως σήμερα ταράτσα θα μετατραπεί σε λαχανόκηπο της Επαγγελίας: βότανα και μαρούλια, ντοματιές, πιπεριές με ταραξάκους κι άλλα βοηθητικά χρωματιστά λουλούδια, σέσκουλα και ραδίκια – θα ξεκινήσω δειλά αλλά με σχέδια μεγαλεπίβολα. Αρκετά με τις αναβολές και τις δικαιολογίες, με οδηγό τα κείμενα-οδηγό του Αντυ Παξινού για το μποστάνι της ταράτσας, έφτασε η ώρα να προετοιμαστώ και να οργανωθώ. Το μόνο βέβαιο είναι πως θ’ αναζητήσω παραδοσιακούς σπόρους από ντόπιες ποικιλίες. Για τα υπόλοιπα, σαν επιμελής μαθητής που υπήρξα, παίρνω μολύβι και χαρτί:

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.