Οι αγκινάρες είναι νόστιμες και υγιεινές | [Shutterstock]
Κουζίνα

Αγκινάρες με γιαούρτι

Απλό, νόστιμο, ιδανικό πιάτο της  εποχής. Μετά τις καταχρήσεις του Πάσχα χρειαζόμαστε κάτι εύκολο όπως οι αγκινάρες μαγειρεμένες με γιαούρτι που τις νοστιμίζει ιδιαίτερα
Κική Τριανταφύλλη

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά σε όλους και διπλά Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες των ημερών που δεν ήταν και λίγοι… Να τους χαιρόμαστε, όσοι τους έχουμε.

Επιστροφή σε απλά πιάτα από σήμερα μετά τις καταχρήσεις του τριημέρου… Απλά βέβαια δεν σημαίνει άνοστα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι παλιά, παραδοσιακή της κρητικής κουζίνας. Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι το  «ουκ εν τω πολλώ το ευ» ισχύει και στην μαγειρική.

Είναι γεγονός ότι το κρητικό εδεσματολόγιο περιέχει πολλές  τέτοιες συνταγές. Δυο-τρία υλικά καλής ποιότητας και  στην εποχή τους, απλός τρόπος μαγειρέματος και …νοστιμιά αξεπέραστη!

Παρατηρήσεις:

1)Η συνταγή γίνεται  και με καταψυγμένες αγκινάρες . Ειδικά αν τις έχουμε καταψύξει εμείς και έχουμε αφήσει στα κεφάλια τους και λίγα φύλλα, το φαγητό γίνεται πολύ νόστιμο.

2) Μπορούμε να προσθέσουμε γιαούρτι και στο αγκιναράτο δηλαδή στις αγκινάρες που μαγειρεύουμε με κρέας. Αντί αυγολέμονο μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα με γιαούρτι. Γίνεται πιο ελαφρύ.

3) Διαλέγουμε γιαούρτι στραγγιστό αν γίνεται  από αιγοπρόβειο γάλα χωρίς να σημαίνει ότι δεν ταιριάζει και το αγελαδινό.  Αντί γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε ανθόγαλα, ξύγαλο, ή άλλο μαλακό τυρί κρέμα. Αν δεν είναι αρκετά ξινά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη λεμόνι.

4)Η παραδοσιακή συνταγή δεν περιέχει κανένα μυρωδικό. Παρόλα αυτά αν μας αρέσει μπορούμε να προσθέσουμε λίγο άνηθο

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ