Πασπαλίζουμε το σοκολατένιο κέικ με ζάχαρη άχνη | Μαρίνα Μαυρομάτη
Κουζίνα

Το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Φτωχό μεν σε υλικά αφού γίνεται μόνο με σοκολάτα, αλεύρι και λάδι, αρωματισμένο με κανέλα και τζίντζερ, αλλά πλούσιο σε γεύση, είναι ένα κέικ κατάλληλο και για όσους νηστεύουν
Bostanistas

Αυτό εδώ είναι ένα υπέροχο κέικ, αφράτο και γευστικό, φτιαγμένο χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς γάλα.

Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στην λακτόζη ή αλλεργία στα αυγά.

Κατάλληλο επίσης και για όσους ακολουθούν νηστεία, ζήτημα επίκαιρο, αφού ήδη διανύουμε την περίοδο νηστείας.

Το κέικ αυτό κυκλοφορεί πολύ σε ιταλικές ιστοσελίδες και blogs, ως «torta all’ acqua», δηλαδή γλυκό με νερό.

Παρ’ όλο που ακούγεται φτωχό σε υλικά, είναι τόσο πλούσιο σε γεύση, που θα σας εκπλήξει ευχάριστα! Είναι επίσης πολύ εύκολο στην παρασκευή του, καλά-καλά δεν χρειάζεται ούτε μίξερ!

Δείτε τη συνταγή εδώ