Αρωματίστε τη μους με μαύρο ρούμι και βανίλια | Μαρίνα Μαυρομάτη
Κουζίνα

Κορμός με μους κάστανο και επικάλυψη σοκολάτας

Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό χειμωνιάτικο γλυκό, εύκολο στην παρασκευή του, ιδανικό για όσους αγαπούν τον συνδυασμό κάστανο-σοκολάτα
Bostanistas

Ομολογώ ότι μία αδυναμία στα κάστανα την έχω…

Σήμερα, λοιπόν, θα σας παρουσιάσω ένα επιδόρπιο με πλούσια γεύση κάστανο, συνδυασμένη με σοκολάτα.

Είναι απλό στην παρασκευή του και δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και τα ασπράδια που σας περίσσεψαν και ψάχνετε να βρείτε τρόπο για να τα καταναλώσετε (αυτό είναι μόνιμο πρόβλημα στην κουζίνα μου…).

Για την διακόσμηση, αρχικά, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω έτοιμα μαρόν γκλασέ. Πέρσι είχα φτιάξει δικά μου μαρόν γκλασέ, αλλά πρώτον η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και δεύτερον στην Ελλάδα είναι μάλλον απίθανο να βρείτε πραγματικά μαρόν, οπότε το όλο εγχείρημα κάπου δεν έχει και νόημα.

Εξάλλου, επειδή τα μαρόν γκλασέ δεν είναι φτηνά, ούτε και βρίσκονται εύκολα, σκέφτηκα να τα αντικαταστήσω με καραμελωμένα κάστανα.

Δείτε τη συνταγή εδώ