Τα ημίγλυκα σκωτσέζικα ψωμάκια έχουν βούτυρο και γάλα | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Σκωτσέζικα ψωμάκια για πρωινό και απογευματινό τσιμπολόγημα

Τα σκονς δεν είναι ακριβώς ψωμάκια άγλυκα με την έννοια που τα ξέρουμε εδώ στην Ελλάδα. Είναι ημίγλυκα μικρά «ψωμάκια» τα οποία συνηθίζονται στην Σκωτία ως συνοδευτικό του τσαγιού
Bostanistas

Όσοι μπορούν και θέλουν, είναι ευκαιρία να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρωινό. Δεν κοστίζει και δεν χρειάζεται να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Τα σκονς (scones)  δεν είναι ακριβώς ψωμάκια άγλυκα, με την έννοια που τα ξέρουμε εδώ στην Ελλάδα. Είναι ημίγλυκα μικρά ψωμάκια, τα οποία συνηθίζονται στην Σκωτία ως συνοδευτικό του τσαγιού.

Τα κόβουμε στη μέση και τα αλείφουμε με βούτυρο, με ξινή κρέμα, με μαρμελάδα ή τα συνοδεύουμε με τυριά. Προσοχή! Καταναλώνονται αυθημερόν.

Την επόμενη μέρα τρίβονται πάρα πολύ και μπαγιατεύουν. Άλλωστε η δόση που σας δίνω είναι μικρή. Είναι μονάχα αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία!

Δείτε τη συνταγή εδώ