Πολύχρωμο χάρη στο καρότο και στον μαϊντανό, είναι ένα κέικ νόστιμο και ελαφρύ | Βαγγελιώ Κασσαπάκη
Κουζίνα

Αλμυρό κέικ του τυροφάγου, με καρότο και ελαιόλαδο

Είναι ένα κλασικό κέικ καρότου με γραβιέρα και ξινομυζήθρα ή φέτα, νόστιμο, ελαφρύ και ευκολοχώνευτο, κατάλληλο και για μικρά παιδάκια, που αν θέλουμε να το κάνουμε πιο πικάντικο μπορούμε να του προσθέσουμε και αλλαντικά
Bostanistas

Πρόκειται για ένα αλμυρό κέικ καρότου με ελαιόλαδο που είχα δει σε ιταλικό περιοδικό ποικίλης ύλης κάποια στιγμή. Αντέγραψα τη συνταγή (στα ιταλικά παρακαλώ- ας είναι καλά η μετάφραση της google, για τα υλικά είναι αρκετή) και της «άλλαξα τα φώτα» που λένε…

Κυρίως ως προς τα αρωματικά και φυσικά τα τυριά. Δε είχα ούτε μαραθόσπορο ούτε σπόρο μαϊντανού (αυτός που έχω είναι για σπορά και απ’ ότι ξέρω τους σπόρους τους εμβαπτίζουν σε κάποιο υγρό για να μη χαλάσουν οπότε δεν ξέρω αν είναι βρώσιμοι). Είχα όμως φρέσκο μαϊντανό και φρέσκο μάραθο!

Επίσης δεν είχα ιταλικά τυριά ενώ σπάνια μου λείπει η ξινομυζήθρα και η γραβιέρα. Ακόμη άλλαξα την ποσότητα των αυγών γιατί μου φάνηκα πολλά αναλογικά και αύξησα τα υγρά, γάλα και λάδι. Α, έβαλα και 5-6 λιαστές ντομάτες που δεν είχαν βάλει οι Ιταλοί, πιο πολύ για το χρώμα αλλά του πάνε τελικά. Την επόμενη φορά θα βάλω και καρεδάκια από πολύχρωμες πιπεριές. Έτσι η συνταγή μόνο ως ιδέα μοιάζει με την αρχική της οποίας οι φωτογραφίες είχαν δελεάσει και μένα!

Δείτε τη συνταγή εδώ