Απαραίτητο συστατικό της ψαρόσουπας αυτής είναι η αγάπη της μάνας που προσπαθεί να ταΐσει ψάρι και λαχανικά τα βλαστάρια της κρύβοντάς τα με επιδέξιο τρόπο μέσα
Υλικά
- 1 1/2 κοκκινόψαρα (κατα προτίμηση φρέσκα)
- 4 καρότα
- 6 πατάτες
- 3 κρεμμύδια
- 3 κολοκυθάκια
- 1 μάτσο σέλινο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 3 αυγά
- 2 λεμόνια
- Αλάτι-πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.Τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό όλα μαζί προσθέτουμε και το λάδι,όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε και στο ζωμό από τα λαχανικά βράζουμε το ψάρι. Λίγο πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε πάλι τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα για άλλα 3-4 λεπτά,έτσι ώστε να ενωθούν όλες οι γεύσεις. Αφαιρούμε σε μία πιατέλα το ψάρι μας και σε μία άλλη τα λαχανικά μας. Καθαρίζουμε το ψάρι και περίπου το 1/3 της ποσότητας του μαζί με ζουμί το βάζουμε στο μπλέντερ να διαλυθεί.Το ίδιο κάνουμε και με τα λαχανικά (2 πατάτες-1 κολοκύθι-1 κρεμμύδι-1 καρότο-λίγο σέλινο).