Το πανάρισμα είναι το πιο κρίσιμο σημείο στο μαγείρεμα του τηγανητού κοτόπουλου | Νίκος Μορόπουλος
Κουζίνα

Τηγανητό Κοτόπουλο: νόστιμο, ζουμερό, τρυφερό, τραγανιστό

Πολλές πατρίδες ερίζουν για την καταγωγή του. Σε κάθε περίπτωση το τηγανητό κοτόπουλο έχει τα μυστικά του και ένα από αυτά είναι να το μπανιάρεις σε βουτυρόγαλο πριν από το πανάρισμα και το τηγάνισμα
Bostanistas

Το τηγανητό κοτόπουλο έχει προέλευση από την Σκωτία, όπου από τον Μεσαίωνα οι κάτοικοι τηγάνιζαν τροφές σε λίπος. Είναι όμως σήμα κατατεθέν του Νότου των ΗΠΑ, και δη των Αφρικανών Αμερικάνων (African Americans), αφού την εποχή που υπήρχαν σκλάβοι, τα μόνα ζώα που τους επέτρεπαν να έχουν ήταν κοτόπουλα. Στον σύγχρονο κόσμο το τηγανητό κοτόπουλο έγινε γνωστό και διαδόθηκε από τον Συνταγματάρχη Σάντερς που ίδρυσε την αλυσίδα εστιατορίων «Τηγανητό Κοτόπουλο Κεντάκι».

Η συνταγή του Συνταγματάρχη είναι μυστικό επτασφράγιστο, δεν έχει φανερωθεί μέχρι σήμερα. Υπάρχουν όμως πολλές συνταγές με κορμό την παραδοσιακή του Νότου των ΗΠΑ. Το σημερινό πιάτο είναι μία παραλλαγή στα εξής σημεία.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ