Κάποια είναι μυθιστορήματα, άλλα χρήσιμοι οδηγοί για πρωτάρηδες και άλλα για να τελειοποιηθούν οι ήδη μυημένοι στα της μαγειρικής, κάποια πραγματείες κατατοπιστικές, άλλα οδηγοί πόλης γραμμένοι με κέφι, πληρέστατοι. Για τους απανταχού foodies τα βιβλία που σχετίζονται, με κάθε τρόπο, με το φαγητό είναι δώρο ποθητό και πολύτιμο. Ιδίως τα φρέσκιας κοπής, όσα γράφονται τα τελευταία χρόνια, ξεφεύγουν κατά πολύ από τη λογική του συνταγολόγιου και φτιάχνουν ατμόσφαιρα, ταξιδεύουν νοερά σε μέρη και πολιτισμούς, λες και οι σελίδες τους βγάζουν μυρωδιές – ναι, τόσο καλογραμμένα μερικά! Εν όψει γιορτών, ε, ένα δωράκι έστω θα το κάνουμε, διαλέξαμε λοιπόν με την Κική Τριανταφύλλη κάμποσα από τα αγαπημένα μας. Η επιλογή δύσκολη, θα μπορούσαμε να γράφουμε μακρές λίστες για μήνες ολόκληρους, όμως περιοριστήκαμε στα 12, ένα για κάθε μήνα του ερχόμενου χρόνου. Σπεύδω να σας προλάβω: Διόλου ακριβό δώρο τα βιβλία, μια βόλτα από την Πολιτεία, φερ’ ειπείν, στην Ασκληπιού, θα σας πείσει πως με δύο, τρία, άντε πέντε ευρώ εξασφαλίζετε πακέτο γιορτινό πρώτης τάξης για φίλους και οικείους. Οι τιμές που γράφουμε είναι οι ενδεικτικές μα οι εκπτώσεις των βιβλιοπωλείων αυτές τις μέρες παραπάνω από γενναίες. Ξεκινάμε ξεφύλλισμα;
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.