Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι συνεργάτες του | Twitter
Επικαιρότητα

Ζελένσκι: Είμαι στο Κίεβο, υπερασπίζομαι την Ουκρανία

Παραμένει στην πρωτεύουσα της χώρας του για να την υπερασπιστεί, όπως δείχνει σε βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Protagon Team

Απάντηση αυτοπροσώπως και διά ζώσης στις ρωσικές –κατά τα φαινόμενα– φήμες που τον θέλουν να έχει διαφύγει έδωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε βίντεο που ανέβασε το απόγευμα της Παρασκευής εικονίζεται με συνεργάτες του έξω από το κτίριο της προεδρίας. Δίπλα του εμφανίστηκαν ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ, ο προσωπάρχης του και ένας στενός σύμβουλός του.

«Είμαστε εδώ, είμαστε στο Κίεβο, υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία», λέει στον φακό του κινητού τηλεφώνου. «Βρισκόμαστε όλοι εδώ, οι στρατιώτες μας είναι εδώ, οι πολίτες, η κοινωνία, είμαστε όλοι εδώ, για να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία μας, το κράτος μας», είπε ο Ζελένσκι.

Η φημολογία που διακινούσαν ρωσικά μέσα ήθελε τον ουκρανό πρόεδρο να είχε διαφύγει από το Κίεβο, αν όχι και από τη χώρα του. Αργά την Πέμπτη, ο ίδιος σε τηλεοπτικό του μήνυμα είχε πει ότι παραμένει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μαζί με την οικογένειά του.