Η Ζιζέλ Πελικό βασανίστηκε επί τουλάχιστον μια δεκαετία στα χέρια του συζύγου της ο οποίος την νάρκωνε και την παρέδιδε σε άγνωστους βιαστές | REUTERS/Manon Cruz
Επικαιρότητα

Υπόθεση Πελικό: Βίντεο από τη σύλληψη του Ντομινίκ τη στιγμή του upskirting

Το Paris Match παρουσιάζει αποκλειστικό ντοκούμεντο από την ώρα που ο Πελικό βιντεοσκοπούσε με κρυφή κάμερα κάτω από τις φούστες πελατών σε σούπερ μάρκετ. Ηταν η αρχή για την αποκάλυψη της φρικαλέας υπόθεσης των βιασμών του Μαζάν
Protagon Team

Είναι 12 Σεπτεμβρίου 2020. Ένα πολύ συνηθισμένο απόγευμα Σαββάτου στο σούπερ μάρκετ Leclerc στο Καρπαντρά της Γαλλίας, όπου πολύς κόσμος κάνει ψώνια για την εβδομάδα που έρχεται. Αλλά υπάρχει ένας ηδονοβλεψίας που παραμονεύει στους διαδρόμους.

Ο Ντομινίκ Πελικό, με το κινητό του τηλέφωνο κρυμμένο σε μια τσάντα, πλησιάζει γυναίκες για να τραβήξει εικόνες κάτω από τις φούστες τους. Οι φύλακες του καταστήματος τον εντοπίζουν. Ενας από αυτούς περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να αναλάβει δράση. Και όταν ο Πελικό πλησίασε την επόμενη ανυποψίαστη γυναίκα, ο φύλακας παρενέβη, αρπάζοντας το κινητό και ενημερώνοντας την αστυνομία.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης των βιασμών του Μαζάν μόλις είχε ξεκινήσει. Με αφορμή αυτή την καταγγελία, η Αστυνομία ξετύλιξε το κουβάρι μιας από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις σεξουαλικής βίας: Επί δέκα και πλέον χρόνια, ο Πελικό νάρκωνε τη σύζυγό του Ζιζέλ καλώντας άγνωστους άνδρες να την βιάσουν. Η Ζιζέλ Πελικό, 72 ετών σήμερα, είχε βιαστεί περί τις 200 φορές, τις μισές και πλέον από τον ίδιο τον σύζυγό της, κυρίως στο εξοχικό τους στο Μαζάν – γι’ αυτό και η υπόθεση ονομάστηκε «βιασμοί του Μαζάν».

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της σύλληψης του Πελικό εκείνο το απόγευμα του 2020 παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το Paris Match σημειώνοντας πως αν δεν ήταν εκείνος ο σεκιουριτάς, η υπόθεση ίσως και να μην είχε αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Η δίκη για τους βιασμούς του Μαζάν ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2024, με πάνω από 50 εμπλεκόμενους άνδρες στο εδώλιο αλλά με τον βασικό κατηγορούμενο απόντα τις τελευταίες ημέρες λόγω ασθενείας. Το κατηγορητήριο εκτείνεται σε 31 τόμους και ο Πελικό έχει παραδεχτεί την ενοχή του.

Η Ζιζέλ Πελικό δεν κάνει χρήση του δικαιώματός της ανωνυμίας, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει όλες τις γυναίκες.

Μέσα από τη δίκη έγινε γνωστή και η ιστορία του 63χρονου πρώην οδηγού φορτηγού Ζαν-Πιερ, ο οποίος μετά από επαφές που είχε με τον Πελικό στο Διαδίκτυο φέρεται να χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική για να ναρκώνει τη γυναίκα του και να τη βιάζει, με τη συμμετοχή και του Πελικό, ο οποίος κατηγορείται ότι παρείχε τα ηρεμιστικά για τη νάρκωση και ταξίδευε μέχρι το σπίτι του «μαθητή» του…