Η εικόνα από το «Eλ. Βενιζέλος» τη νύχτα της 10ης Νοεμβρίου. Διακρίνεται ένα από τα αεροπλάνα της της Emirates που «καθήλωσαν» οι Αρχές στο πλαίσιο των ερευνών | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews
Επικαιρότητα

Υπόθεση Emirates: Τούρκος υπήκοος ο ύποπτος – Ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος άνδρας είχε προσπαθήσει να λάβει βίζα για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη ως πρόσφυγας
Protagon Team

Ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος άνδρας για τον οποίο υπήρξε την Πέμπτη το βράδυ ενημέρωση από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο να έχει επιβιβαστεί σε πτήση της Emirates.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας είναι τούρκος υπήκοος και τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Ο 35χρονος είχε προσπαθήσει να λάβει βίζα για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη ως πρόσφυγας και θεωρείται ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 35χρονος είχε μπει στην Ελλάδα από την Τουρκία πριν από δυο η τρία χρόνια και διέμενε στην Αθήνα υπό καθεστώς ασύλου. Είχε κάνει αίτηση για άσυλο και οι ελληνικές Αρχές του είχαν χορήγηση προσωρινή άδεια διαμονής ως το 2025.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας δεν βρισκόταν σε καμία από τις δύο πτήσεις.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε έπειτα από μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Σε αυτό αναφερόταν ότι ο συγκεκριμένος επιβαίνει σε μια από τις δύο βραδινές πτήσεις της Emirates από την Αθήνα.

Μολονότι η πληροφορία αξιολογήθηκε από τις αρμόδιες αρχές ως όχι ιδιαίτερα αξιόπιστη αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος των επιβατών για παν ενδεχόμενο. Μετά την έκβαση της υπόθεσης εξετάζεται το ενδεχόμενο το email να εστάλη -κακόβουλα- από πρόσωπο που ανήκει στο περιβάλλον του υπηκόου Τουρκίας.