Επικαιρότητα

Υπό έλεγχο από τον ΠΟΥ το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό

Στοιχεία για τις κλινικές δοκιμές και για την παρασκευή του σκευάσματος προτίθεται να ζητήσει ο διεθνής οργανισμός, με σκοπό την αξιολόγησή του
Protagon Team

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να εξετάσει κλινικά δεδομένα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της COVID-19, προκειμένου να το αξιολογήσει, δήλωσε την Παρασκευή η βοηθός γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Μαριάντζελα Σιμάο.

Όπως ακόμη επισήμανε, ο ΠΟΥ θα αξιολογήσει και πληροφορίες για το αν εφαρμόστηκαν ορθές πρακτικές κατά την παρασκευή του.

Το Sputnik-V παρουσιάζει αποτελεσματικότητα άνω του 90%, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Υγείας, επικαλούμενος στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από εμβολιασμούς στο ευρώ κοινό και όχι από τις δοκιμές. Πρόκειται για αποτελεσματικότητα που συγκρίνεται με αυτή των εμβολίων της Pfizer και της Moderna, τα οποία είναι σε φάση έγκρισης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με την προοπτική να αρχίσουν εμβολιασμοί ακόμη και μέσα στον Δεκέμβριο.

Αυτή την εβδομάδα, οι Αρχές ανέφεραν ακόμη ότι ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V «με βάση όλους τους τεχνολογικούς κανονισμούς», ενώ διευρύνεται η παραγωγή του εμβολίου από τις φαρμακοβιομηχανίες.