| μέσω INTIME NEWS
Επικαιρότητα

Υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, το ζήτημα είναι «να έχει τη σωστή κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, επέρριψε ευθύνες τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας το παράδειγμα της υπογραφής σύμβασης για τηλεματική στον ΟΣΕ το 2014 η οποία πήρε επτά συνεχόμενες παρατάσεις στη διάρκεια των κυβερνήσεων Τσίπρα και Μητσοτάκη
Protagon Team

«Η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το θέμα είναι να έχει τη σωστή κυβέρνηση», τόνισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει τις κυβερνήσεις συνεργασίας, διότι, όπως είπε, αποτελούν «εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών» και διαθέτουν αντίβαρα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί «ένας Πρωθυπουργός να κάνει ό,τι θέλει με τους κολλητούς του».

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως εννοεί τις προγραμματικές συνεργασίες, με βάση και την ευρωπαϊκή εμπειρία. «Η χώρα για να αλλάξει χρειάζεται μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στους θεσμούς. Σεβασμό στη Δικαιοσύνη, σεβασμό στους θεσμούς και πάνω απ’ όλα σεβασμό στον άνθρωπο και στον πολίτη. Εκπροσωπώ μία αλλαγή, που έχει τον άνθρωπο και τον πολίτη στο επίκεντρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα βάλει νερό στο κρασί του, υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται να βάλω νερό στο κρασί μου, γιατί το κρασί μου δεν είναι ξινό όπως είναι των δύο (σ.σ.: του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη) που έχουν κριθεί, τεσσεράμισι χρόνια ο ένας και τέσσερα χρόνια ο άλλος. Εχει ξινίσει το κρασί τους. Είναι το κρασί που οδηγεί μία χώρα να είναι βουτηγμένη στο χθες και στην ανυποληψία, ενώ μπορεί να γίνει μία χώρα ισχυρή όπου ο λαός της θα ζει με ευημερία, αξιοπρέπεια και προοπτική».

Σε ερώτηση αν η ακυβερνησία είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στη χώρα ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως το χειρότερο είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα και σημείωσε: «Να έχουμε, δυστυχώς, κυβερνώντες οι οποίοι δεν θέλουν να αλλάξουν τη χώρα. Δεν θέλουν να φτιάξουν ένα κράτος αξιοκρατίας, υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, διότι απλά δεν θέλουν να αλλάξουν οι ίδιοι νοοτροπία και αντίληψη για την πολιτική. Δηλαδή, αν θεωρήσουμε ότι το χθες είναι η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι και η ατιμωρησία, τι από όλα αυτά δεν αντιμετωπίζει καθημερινά ο πολίτης;».

Για τα Τέμπη

Αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών, πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καταλόγισε ευθύνες τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας, με αφορμή τη σύμβαση που υπεγράφη το 2014 και η οποία προέβλεπε την εγκατάσταση τηλεματικής στο σιδηροδρομικό δίκτυο εντός δυο ετών, ότι είναι απαράδεκτη η μη ολοκλήρωση του έργου εννέα χρόνια μετά, «ώστε ακόμα και όταν συμβαίνει το ανθρώπινο λάθος να μην οδηγούμαστε σε τραγικά δυστυχήματα», όπως ήταν η τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου.

«Η σύμβαση έγινε το 2014. Ας μείνουμε, λοιπόν, στα στοιχεία και όχι στις θεωρίες και στις “συγγνώμες” κατόπιν πολλών ημερών από την τραγωδία. Και ας έχουμε και ενσυναίσθηση. Η σύμβαση έγινε το 2014. Προέβλεπε, σε δύο χρόνια, να έχει ολοκληρωθεί ένα έργο 41 εκατ., ώστε να έχουμε τηλεδιοίκηση πρώτου βαθμού, όταν η Ευρώπη πάει ήδη στον δεύτερο βαθμό τηλεδιοίκησης. Το έργο αυτό δεν υλοποιήθηκε το 2016. Δεν υλοποιήθηκε καν το 2017. Πήρε επτά συνεχόμενες παρατάσεις επί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», κατήγγειλε.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλουμε να την αλλάξουμε;», διερωτήθηκε, επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι το ζήτημα για τις επόμενες εθνικές εκλογές». «Και ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τους φόβους περί ακυβερνησίας. Η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση. Το θέμα είναι να έχει τη σωστή κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι τι κυβέρνηση θα είναι», υπογράμμισε, για να προσθέσει:

«Θα είναι μία κυβέρνηση που θα κάνει κουμάντο ο κολλητός του Τσίπρα, ο Παππάς, που τον καταδικάζει το ειδικό δικαστήριο και τον βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια; Σαν να λέει έχω γραμμένη τη Δικαιοσύνη, στον ανώτατο βαθμό, στα παλιά μου τα παπούτσια; Αυτή είναι η νέα κουλτούρα; Η ο κ. Μητσοτάκης που είχε έναν ανιψιό “αντ’ αυτού” στις υποκλοπές, στις υπογραφές των υπουργείων, όποιος ήθελε έπρεπε να βρει το Δημητριάδη. Εγώ εκπροσωπώ μία αλλαγή που έχει τον άνθρωπο και τον πολίτη στο επίκεντρο».