Επικαιρότητα

ΥΠΕΞ: Τηλεφωνική γραμμή για τους Ελληνες της Μέσης Ανατολής

Για την παροχή προξενικής αρωγής, με φόντο την εκρηκτική κατάσταση στον Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή
Protagon Team

Το υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε την Κυριακή, τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στον Λίβανο.

Οι πολίτες που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να καλόυν στο 210 3681017 (Κρυπτογραφική Υπηρεσία).

Από τις 29 Ιουλίου, το υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει σύσταση ώστε να αποφεύγονται τα ταξίδια προς τον Λίβανο, εκτός των άκρως απαραίτητων, ενώ όσοι Ελληνες βρίσκονται εκεί προτρέπονται να αναχωρήσουν.

Αντίστοιχες συστάσεις έχουν απευθύνει στους πολίτες τους μια σειρά από χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και ο Καναδάς.

Η παγκόσμια κοινότητα εκφράζει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή, ενώ έχει αυξηθεί το επίπεδο επιφυλακής για πιθανές επιθέσεις σε διεθνές έδαφος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι ελληνικές αρμόδιες Αρχές έχουν αυξήσει την επαγρύπνηση, καθώς η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες των χωρών όπου θα μπορούσε υπάρξει τέτοια επίθεση, χωρίς πάντως, να υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόρηση περί τούτου. Επιπλέον, η χώρα μας θα μπορούσε να αποτελέσει διάδρομο διέλευσης για τους δράστες τέτοιων πιθανών χτυπημάτων σε άλλο έδαφος.