| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Υπ. Εργασίας: Επιβεβαιωμένα κάτω του 10% η ανεργία για πρώτη φορά από το 2009

Επιβεβαιώνεται στο ακέραιο και από την ΕΛΣΤΑΤ «η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα της απασχόλησης καθώς έχει επιτευχθεί μείωση της ανεργίας κατά 7,1 ποσοστιαίες μονάδες»
Protagon Team

Ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την ΕΛΣΤΑΤ η έρευνα απασχόλησης εργατικού δυναμικού για το Β΄ τρίμηνο του 2024 στην οποία αποτυπώνεται με σαφήνεια η υποχώρηση της ανεργίας, με επιβεβαιωμένα στοιχεία τριμήνου, για πρώτη φόρα από το 2009, σε ποσοστό κάτω από το 10%.

Επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο, στο ακέραιο, η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα της απασχόλησης, καθώς σε σύγκριση με το Β΄ τρίμηνο του 2019 έχει επιτευχθεί μείωση της ανεργίας κατά 7,1 ποσοστιαίες μονάδες, σημείωσε σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας

Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως δήλωσε με τη σειρά της πως «η έρευνα απασχόλησης εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει ότι η επίμονη προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 για την καταπολέμηση της ανεργίας, αποφέρει καρπούς. Για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, με επιβεβαιωμένα στοιχεία τριμήνου, η ανεργία υποχωρεί κάτω από το 10%».

Ωστόσο «δεν χωρεί καμία επανάπαυση» όπως πρόσθεσε η υπουργός. «Εχουμε πλέον εισέλθει στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης των γυναικών, των νέων, των ατόμων με αναπηρία και των συνταξιούχων».