O υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης και ο υπουργός Εργασίας κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Χωρίς άλλες διαρροές από τη ΝΔ η ψήφιση της τροπολογίας Καιρίδη – Καταψήφισε ο Σαμαράς

«Ο,τι είχα να πω, το είπα», αρκέστηκε να δηλώσει σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ. «Ναι» από 262 βουλευτές, «όχι» από 32 και ένα «παρών». Απούσα από την ψηφοφορία η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα
Protagon Team

Με ευρεία πλειοψηφία 262 βουλευτών και χωρίς να υπάρξουν άλλοι «αντάρτες» μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ όπως άλλωστε επέτασσε η κομματική πειθαρχία -πλην του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που όπως έγινε γνωστό, καταψήφισε- ψηφίστηκε στις 2 μετά το μεσημέρι της Τρίτης η πολυσυζητημένη τροπολογία Καιρίδη για τη χορήγηση άδειας παραμονής για εργασία σε παράτυπους μετανάστες.

Σε σύνολο 295 ψηφισάντων, «ναι» είπαν 262 βουλευτές —που σημαίνει ότι με την τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη συντάχθηκαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά), «όχι» 32, ενώ υπήρξε και ένα «παρών».

Εκτός του κ. Σαμαρά την τροπολογία καταψήφισαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης και των Σπαρτιατών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, απόντες από την ψηφοφορία ήταν η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα, ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης και οι βουλευτές των Σπαρτιατών Γαυγιωτάκης, Ασπιώτης και Δημητριάδης, ενώ το «παρών» ανήκει στην ανεξάρτητη βουλευτή Αρετή Παπαϊωάννου.

Η δήλωση Σαμαρά

«Ο,τι είχα χρέος να πω, το είπα και όποιος θέλει να το καταλάβει, θα το καταλάβει», δήλωσε με νόημα ο κ. Σαμαράς στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την τροπολογία Καιρίδη.

Οταν μάλιστα ρωτήθηκε αν την καταψήφισε, απάντησε: «Τα έχουμε πει αυτά ρε παιδιά…».

Ο πρώην Πρωθυπουργός που κατά δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου εξαιρείτο της εντολής για απόλυτη κομματική πειθαρχία στους βουλευτές της ΝΔ, έχει ζητήσει την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας, ενώ σοβαρές επιφυλάξεις είχαν εκφράσει άλλοι έξι κυβερνητικοί βουλευτές, χωρίς βέβαια αυτό να αποτυπωθεί τελικά στη ψηφοφορία της Τρίτης. Η κομματική πειθαρχία, δηλαδή, επετεύχθη – έστω με τον αστερίσκο της διαφοροποίησης του κ. Σαμαρά, που είναι βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ.