Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάνει δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με δημάρχους με αντικείμενο το σχέδιο αστυνόμευσης της Θεσσαλονίκης | ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Επικαιρότητα

Χρυσοχοΐδης: Από τις πιο δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει ο χαμός της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους

Η έρευνα αναφορικά με τις ευθύνες που οδήγησαν στη δολοφονία της 28χρονης, έξω από το αστυνομικό τμήμα, διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεσμευόμενος ότι θα αποκαλυφθεί πλήρως όλη η αλήθεια. «Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης»
Protagon Team

Ως μία από τις πιο δύσκολες και δυσάρεστες στιγμές της ζωής του χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων (έπειτα από σωρεία λαθών και απαράδεκτων συμπεριφορών των αρμόδιων αστυνομικών).

Σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε εκ νέου, στη σκιά των πρώτων καρατομήσεων, ότι η σχετική έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα.

«Τέσσερις μέρες μετά το τραγικό περιστατικό της 1ης Απριλίου, που χάθηκε μια νέα κοπέλα, η Κυριακή Γρίβα, συνεχίζουμε όλοι μας να θρηνούμε και να πενθούμε. Είμαι συντετριμμένος, και προσωπικά γιατί είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στη μακρά διαδρομή μου και στην προσωπική μου ζωή. Απευθύνω συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της νέας γυναίκας που έφυγε. Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, δεσμευόμενος πως θα αποκαλυφθεί πλήρως όλη η αλήθεια στην κοινωνία.

H Eλληνική Αστυνομία διεξάγει τις έρευνες με όλο το υλικό χωρίς να αποκλειστεί τίποτα, τόνισε και «θα υπάρξει όλος εκείνος ο απολογισμός που πρέπει να γίνει, για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα».

Αναφορικά εξάλλου με το αντικείμενο της σύσκεψης που είχε με τις Αρχές και τους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία από τη σύσκεψη με τις Αρχές και φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

«Εχουμε ήδη φέρει περίπου πεντακόσιους νέους αστυνομικούς. Προσθέσαμε σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες, για να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα, τα ζητήματα της κυκλοφορίας με αφορμή το flyover, τα προβλήματα και τις συνέπειες που έχει.

«Γι’ αυτό –πρόσθεσε– κάλεσα τους δημάρχους και τον επικεφαλής της Περιφέρειας, τον κ. Τζιτζικώστα, προκειμένου να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Επίσης θα γίνει μια παρουσίαση και για την Τροχαία, την κίνηση στην πόλη και τη ρύθμιση του ζητήματος του flyover, όπως και ζητήματα που αφορούν τη νεανική βία, τη βία ανηλίκων, που κι εκεί γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την αστυνομία, όπως επίσης και την ενδοοικογενειακή βία».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Δ) συνομιλεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα (Α) κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με δημάρχους της Περιφέρειας ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Κλείνοντας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανέλαβε τη δέσμευση ότι κάθε ημέρα, όλο και περισσότερο και με τη δική του παρουσία και με την παρουσία της νέας ηγεσίας και όλων των αστυνομικών –από τους αξιωματικούς μέχρι τον απλό αστυφύλακα– θα βρίσκονται δίπλα στους πολίτες, με σκοπό να προασπίσουν τη ζωή και την ακεραιότητα τη δική τους και των παιδιών τους.