Η κυρία Χρυσοβελώνη στα κυβερνητικά έδρανα ανάμεσα στους συναδέλφους της κ.κ. Ξανθό και Πολάκη. Συγγενής ο χώρος... | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Χρυσοβελώνη έτοιμη από καιρό: Συγγενής ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, κοντά στις ιδέες μου

Η υφυπουργός Εσωτερικών ετοιμάζεται να τη μεγάλη μεταγραφή κρατώντας όμως και μία πισινή για το αν τελικά θα μπει στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές του 2019
Protagon Team

Ετοιμη για το μεγάλο άλμα, από την αγκαλιά του Πάνου Καμμένου και τους ΑΝΕΛ σε αυτή του Αλέξη Τσίπρα και την Κουμουνδούρου, δηλώνει ευθαρσώς η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη που μετά την παραίτησή της από τους Ανεξάρτητους Ελληνες  (ή τη διαγραφή της, σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ), νιώθει όλο και οικεία με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό άλλωστε μοιράστηκε με τον κόσμο και η ίδια, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο»:

«Σίγουρα», είπε, «ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγγενής και κοντά στις ιδέες που πιστεύω. Από την άλλη, για να εισέλθεις σε ένα κόμμα, δεν φτάνει να το επιθυμείς και να το αιτηθείς. Χρειάζεται να κινηθούν και οι αντίστοιχες διαδικασίες και να υπάρχει και η αποδοχή σου από την άλλη πλευρά».

Ερωτηθείσα πόσο πιθανό  είναι να τη δούμε και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές, εμφανίστηκε εγκρατής και μετρημένη. «Μέχρι στιγμής», ενημέρωσε, «δεν έχω κάνει κάποια συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του και Πρωθυπουργό, γιατί τα πράγματα είναι ακόμη νωπά και οι εξελίξεις που “τρέχουν” είναι πάρα πολύ σημαντικές».

«Σαφέστατα», όμως, έσπευσε να συμπληρώσει, «κάποια στιγμή θα υπάρξει κάποια συζήτηση, γιατί θα πρέπει κι εγώ να πάρω τις δικές μου αποφάσεις» και «θα τις πάρω όταν πλέον θα ηρεμήσουν τα πράγματα (…)».

Και για τους κακεντρεχείς ή όσους  βιάζονται να φθάσουν σε εύκολα συμπεράσματα, η κυρία Χρυσοβελώνη διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση, τις όποιες συζητήσεις θα τις κάνει «με πνεύμα νηφαλιότητας και χωρίς άγχος για την “καρέκλα”( …) γιατί για μένα η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα διαστήματα που δεν έχω ενεργό συμμετοχή στην πολιτική»!
Οσο για τους ΑΝΕΛ που δεν τους νιώθει πια και τόσο κοντά στα πιστεύω της, θέλησε να εξηγήσει ότι η «η τροπή και η πορεία που έχει πάρει αυτό το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα στο οποίο είχα θητεύσει».

«Παίρνει μία πορεία προς την άκρα δεξιά, όταν π.χ. συνομιλητής του κ. Καμμένου είναι ο κ. Μπαλτάκος. Αυτά με ξεπερνούν, δεν μπορώ να ακολουθήσω μία τέτοια πορεία … είναι αντίθετη με αυτά που υποστήριζαν οι ΑΝΕΛ μέχρι πριν λίγο καιρό», σημείωσε για τους πρώην συνοδοιπόρους της που την χάρισαν πάντως στον τελευταίο ανασχηματισμό και το εντυπωσιακό της come back στον υπουργικό θώκο.