Κάπως έτσι, μπαίνεις στο πάνθεον του τένις | REUTERS/Claudia Greco
Επικαιρότητα

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο θρύλος Τζόκοβιτς – κέρδισε 2-0 σετ τον Αλκαράθ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε το Golden Slam με το πρώτο του χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Στο μονό ανδρών του ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι, επικράτησε του Ισπανού και πλέον βρίσκεται δίπλα σε άλλες τέσσερις εμβληματικές μορφές του τένις
Protagon Team

Σε έναν φοβερό αγώνα το απόγευμα της Κυριακής ο σπουδαίος «Νόλε» των 37 Μαΐων έκανε το όνειρο πραγματικότητα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ με απόλυτη συγκέντρωση και με πίεση στον αντίπαλο. Το ματς διήρκεσε 2 ώρες και 52 λεπτά, με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, χωρίς κανείς να «σπάσει» το σερβίς του άλλου.

Τελικά, ο Σέρβος επικράτησε 2-0 σετ (7-6, 7-6) και πήρε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπληρώνοντας το λεγόμενο Golden Slam.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, απονέμει το χρυσό στον θρύλο Νόβακ Τζόκoβιτς. REUTERS/Edgar Su

Ο κορυφαίος τενίστας έγραψε το όνομά του με ολόχρυσα γράμματα στην Ιστορία του τενις, όντας ο πέμπτος που κάνει το Career Golden Slam. Είναι ο τρίτος άνδρας που καταφέρνει να έχει όλα τα Grand Slam αλλά και χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό. Οι άλλοι δύο είναι ο Ράφα Ναδάλ και ο Αντρέ Αγκάσι, ενώ στις γυναίκες το έχουν καταφέρει η Στέφι Γκραφ και η Σερένα Γουίλιαμς.

Παράλληλα, σε ηλικία 37 ετών και 97 ημερών, ο Τζόκοβιτς έγινε ο γηραιότερος παίκτης που κατακτά χρυσό μετάλλιο, από τη στιγμή που το τένις επανήλθε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα (1988).

Στο ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κάρλος Αλκαράθ, μετά τον αποκλεισμό του στο διπλό με τον Ράφαελ Ναδάλ, έφτασε στον τελικό του απλού τένις και φεύγει από το Παρίσι με το ασημένιο μετάλλιο μόλις στα 21 του χρόνια (ο νεότερος τενίστας στα χρονικά των Αγώνων που έφτασε στον καταληκτικό αγώνα).