Κατεστραμμένη πολυκατοικία στη Χερσώνα (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Anna Voitenko
Επικαιρότητα

Χερσώνα: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν μαιευτήριο και πολυκατοικίες

Τουλάχιστον δύο νεκροί και πέντε τραυματίες τα θύματα των νέων ρωσικών βομβαρδισμών. Στο σκοτάδι και η Οδησσός
Protagon Team

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν κατά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς της πόλης της Χερσώνας, δήλωσε ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας, Γιαροσλάβ Γιανουσέβιτς.

«Ο εχθρός επιτέθηκε και πάλι κατά των κατοικημένων συνοικιών της Χερσώνας», έγραψε ο κυβερνήτης στο Telegram, διευκρινίζοντας ότι ένα μαιευτήριο, ένα καφέ και ένα κτίριο κατοικιών έγιναν στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών.

«Την περασμένη νύχτα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς» στην περιοχή, δήλωσε ο κυβερνήτης διευκρινίζοντας ότι η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σχεδόν κατά 90% στην πόλη και τα περίχωρά της.

Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση του ρωσικού πυροβολικού με εκτοξευτήρες ρουκετών, τανκς και βλήματα όλμου.

Πριν από την αναδίπλωσή τους τον Νοέμβριο, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τις βασικές υποδομές κοινωφελών υπηρεσιών της πόλης και έκτοτε την έχουν βομβαρδίσει πολλές φορές.

Στο μεταξύ, στην Οδησσό, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση συνεχίζονταν την Κυριακή έπειτα από τις ρωσικές επιθέσεις του Σαββάτου με drones, δήλωσε ο Σέργκιι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης.

Στο σκοτάδι πολυκατοικίες στην Οδησσό – REUTERS/Serhii Smolientsev

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχουν προκαλέσει και διακοπές στην υδροδότηση σε ορισμένες συνοικίες της πόλης.

Χθες το βράδυ, ο Βολοντίμρ Ζελένσκι δήλωσε ότι περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Οδησσό μετά τα ρωσικά πλήγμα με τα ιρανικά drones.