Aπό τα ευρήματα της έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών στο σπίτι του συλληφθέντος | Ελληνική Αστυνομία
Επικαιρότητα

Χειροπέδες σε 45χρονο ανθυπασπιστή του ΛΣ για τη χειροβομβίδα στη Γλυφάδα – η κόντρα με τη συνάδελφό του

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή, κατηγορούμενος για εμπρησμό, απόπειρα έκρηξης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Στην κατοχή του βρέθηκαν 100.000 ευρώ, δύο καραμπίνες ένα πιστόλι, χειροπέδες κ.α
Protagon Team

Ενας 45χρονος ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τον εμπρησμό ΙΧ γυναίκας συναδέλφου του και ρίψη χειροβομβίδας έξω από το σπίτι της στη Γλυδάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η λιμενικός και ο ανθυπασπιστής είχαν αλληλομηνυθεί για υπηρεσιακά θέματα και ο 45χρονος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Θεωρώντας υπεύθυνη την αξιωματικό για τη  διοικητική ποινή που του επιβλήθηκε, αποφάσισε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να την εκδικηθεί.

Τα ξημερώματα της 22ας Απριλίου πήγε έξω από το σπίτι της στη Γλυφάδα και πυρπόλησε το αυτοκίνητό της, ενώ πέταξε στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας μια χειροβομβίδα, που ευτυχώς δεν εξερράγη. Εντελώς τυχαία η αμυντική χειροβομβίδα βρέθηκε στις 3 Μαΐου, και την περισυνέλεξε κλιμάκιο του Στρατού.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών μετά από πληροφορίες και αξιοποίηση οπτικού υλικού, καθώς κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, έφτασαν στα ίχνη του.

Συνελήφθη τη Δευτέρα καθώς έβγαινε από το σπίτι του στη περιοχή της Γλυφάδας.

Στην κατοχή του οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών βρήκαν 100.000 ευρώ, δύο καραμπίνες ένα πιστόλι, χειροπέδες κ.α.

Ο 45χρονος ανθυπασπιστής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για εμπρησμό, απόπειρα έκρηξης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πρωινές ώρες χτες, Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, 45χρονος Ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος κατηγορούμενος για εμπρησμό, απόπειρα έκρηξης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα ύστερα από κατάλληλη προανακριτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αναλύθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν, προέκυψε ότι ο 45χρονος είχε προκαλέσει πρωινές ώρες της 22-04-2023 πυρκαγιά σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα την καταστροφή αυτού ενώ επιπλέον έρριψε χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η ίδια.

Από την κατοχή του καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κινητό τηλέφωνο,
-100.000- ευρώ,
-2- καραμπίνες,
καραμπίνα άνευ αριθμού και λοιπών ενδείξεων,
πιστόλι,
δερμάτινη ζώνη εξάρτησης,
χειροπέδες,
-3- μεταλλικοί γεμιστήρες,
-7- φυσίγγια «Hollow point» και
όχημα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.