Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. | ΕΡΤ
Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς: Πώς θα πετάξουμε τον χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Δευτέρα θα ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη
Protagon Team

Δεν αλλάζει τίποτα την Καθαρά Δευτέρα ως προς τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις περιοχές τις χώρας που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ., ωστόσο είπε ότι υπάρχουν κάποιοι πολίτες που τελικά θα μπορέσουν να πετάξουν χαρταετό.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι

Ως εκ τούτου, «το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους», διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος τόνισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Και από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι για το Σάββατο και την Κυριακή, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ξεκινά από τις 7 το απόγευμα και διαρκεί ως τις 5 το πρωί, όπως κάθε Σαββατοκύριακο.