Κατά την ενημέρωση Τύπου, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μεμονωμένες αντιδράσεις κατοίκων στη Ν. Σμύρνη Λάρισας | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς: Κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει από την καραντίνα στη Ν. Σμύρνη Λάρισας

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στον οικισμό των Ρομά, γεγονός που όπως υπογράμμισε, αποδεικνύει πόσο εύθραυστη είναι γενική εικόνα με τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Χωρίς λαϊκές για 14 ημέρες στη Θεσσαλία
Protagon Team

Η Νέα Σμύρνη Λάρισας έχει τεθεί σε  κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και στην περιοχή έχει επιβληθεί καραντίνα 14 ημερών.

Κατά το χρονικό διάστημα αυτό, απαγορεύεται οποιοσδήποτε να μπει στην καραντίνα ή να βγει από την καραντίνα, τόνισε το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, άρτι αφιχθείς από τη Λάρισα όπου επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου πραγματοποίησε αυτοψία στον οικισμό των Ρομά.

Κατα τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, ο υφυπουργός έσπευσε να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις από ορισμένους, όπως είπε, κατοίκους  για την επιβολή της καραντίνας (περισσότερα εδώ), υποστηρίζοντας ότι κατά την επίσκεψή του μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης, υπήρξε κατανόηση για την αναγκαιότητα των μέτρων.

«Μας άκουσαν, τους εξηγήσαμε, αντιλήφθηκαν γιατί πρέπει να μείνουν σε καραντίνα και τι πρέπει να κάνουν (…) μια – δυο φωνές απλώς ακούστηκαν στο τέλος» της αυτοψίας, είπε ο κ. Χαρδαλιάς διαψεύδοντας αναφορές στον Τύπο ότι κάποιοι κινήθηκαν εναντίον των μελών του κυβερνητικού κλιμακίου.

Το παράδειγμα της Λάρισας, με τα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά, τόνισε, έρχεται να αποδείξει πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα μας και γιατί πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση.

Τέτοια επιδημιολογικά φορτία μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, προειδοποίησε και για αυτό δεν θα διστάσουμε να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται λόγω των κρουσμάτων στη Ν. Σμύρνη Λάρισας ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή όλων των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία για τις επόμενες 14 μέρες  και την απαγόρευση κάθε μορφής πλανόδιου εμπορίου.

Από το Σάββατο ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων, ενώ στις περιοχές αυτές θα οριστούν  διαμεσολαβητές μεταξύ των Ρομά και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων.

Ειδικά για τον οικισμό της Νέας Σμύρνης, ο υφυπουργός σημείωσε πως ήδη υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για την τροφοδοσία του (τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό).

Παράλληλα ενισχύονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των δομών Υγείας, ενώ έλεγχοι θα γίνουν και  στη δομή φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στο Κουτσόχερο (η οποία γίνεται κλειστή για προληπτικούς λόγους) , καθώς κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης του πρώτου κρούσματος (32χρονος Ρομά) επιβεβαιώθηκε η επαφή μελών της τοπικής κοινότητας Ρομά με διαμένοντες στη δομή.