Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των κατηγορουμένων στην εισαγγελία Χανίων, το απόγευμα της Τετάρτης | ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ/Intime
Επικαιρότητα

Χανιά: «Δυσθεώρητος» ο όγκος της δικογραφίας για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Μετά από μαραθώνια διαδικασία επτά ωρών η εισαγγελία Χανίων έδωσε προθεσμία να απολογηθούν την Κυριακή οι εννέα συλληφθέντες και κατηγορούμενοι, μεταξύ πολλών άλλων, για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
Protagon Team

To πρωί της Κυριακής θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Χανίων, προκειμένου να απολογηθούν, οι εννέα συλληφθέντες που -σύμφωνα με την δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ- είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν περίπου στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, στην εισαγγελία Χανίων. Επειτα από μια μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε περίπου επτά ώρες, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή.

Μεταξύ των κατηγοριών που τους απαγγέλθηκαν, είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οπως ανέφερε ο Μιχάλης Μαύρος, συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου, ενός 73χρονου γιατρού, «η υπόθεση είναι εξαιρετικά σύνθετη. Είναι πρωτόγνωρη και για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά ενδεχομένως και για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρά επεξεργασία από τις εισαγγελικές Αρχές. Πήραμε προθεσμία για την απολογία, γιατί ο όγκος της δικογραφίας είναι δυσθεώρητος».