Από συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση των ομήρων στην Ιερουσαλήμ | REUTERS/Ronen Zvulun
Επικαιρότητα

Χαμάς: Θα απελευθερώσουμε 70 ομήρους με αντάλλαγμα πενθήμερη εκεχειρία στη Γάζα

Η συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει την κατάπαυση του πυρός και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό θύλακα, πρότεινε η τρομοκρατική οργάνωση, καθώς ο κλοιός του ισραηλινού στρατού γύρω από τις βάσεις της στη Γάζα στενεύει
Protagon Team

Ετοιμη να απελευθερώσει έως και 70 γυναίκες και παιδιά που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας εμφανίστηκε τη Δευτέρα η Χαμάς, υπό την προϋπόθεση κήρυξης πενθήμερης εκεχειρίας με το Ισραήλ.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, η εκεχειρία θα πρέπει να περιλαμβάνει την κατάπαυση του πυρός και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας παντού στη Λωρίδα της Γάζας.

Το στέλεχος της οργάνωσης ενημέρωσε, εξάλλου, ότι ένα μέλος του ισραηλινού στρατού που συγκαταλεγόταν μεταξύ των ομήρων σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό στις 9 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η Χαμάς μετέφερε την πρόθεση της να επιτευχθεί μία τέτοια συμφωνία στους μεσολαβητές των διαπραγματεύεσεων για τις ζωές των εκατοντάδων απαχθέντων, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πολλές ημέρες, με τη μεσολάβηση του Κατάρ.

Δεν ήταν σαφές αν η εξέλιξη αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι η τρομοκρατική οργάνωση «έχασε τον έλεγχο» της Γάζας, όπως ισχυρίστηκε, νωρίτερα την ίδια ημέρα, η ισραηλινή πλευρά.