Οχημα του Ερυθρού Σταυρού που μεταφέρει ομήρους στο Ισραήλ, περνά τα σύνορα στη Ράφα, την Κυριακή | Reuters TV/via REUTERS
Επικαιρότητα

Χαμάς: «Πρόθυμη» για συνέχιση της εκεχειρίας

Πηγή προσκείμενη στην τρομοκρατική οργάνωση δήλωσε ότι αν συνεχιστεί η κατάπαυση του πυρός για 2-4 ημέρες, μπορεί να απελευθερώσει άλλους 20-40 ισραηλινούς ομήρους
Protagon Team

Μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η τρομοκρατική οργάνωση «ενημέρωσε τους μεσολαβητές», δηλαδή το Κατάρ και την Αίγυπτο, ότι οι ένοπλες ομάδες που κρατούν ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας «συμφωνούν να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για δύο έως τέσσερις ημέρες».

Αυτές οι ομάδες «πιστεύουν ότι είναι εφικτό να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση άλλων 20-40 Ισραηλινών αιχμαλώτων», σημείωσε η πηγή.

Η συμφωνία για την προσωρινή κατάπαυση του πυρός λήγει το βράδυ της Δευτέρας. Στο πλαίσιό της προβλέπεται η απελευθέρωση 50 ισραηλινών ομήρων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 150 παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές.

Η ισραηλινή πλευρά είχε ενημερώσει από την αρχή της εκεχειρίας ότι είναι διατεθειμένη να τη συνεχίζει για μία ημέρα ανά 10 παραπάνω ομήρους που θα απελευθερώνουν οι τρομοκράτες.