Η Αννα Διαμαντοπούλου μπροστά στην επόμενη ημέρα τού κεντρώου χώρου | Nikos Libertas / SOOC
Επικαιρότητα

Το νέο Κέντρο: «Ωρα αποφάσεων» από την Κυριακή

Από τη Θεσσαλονίκη θα κάνει ποδαρικό το πολιτικό εγχείρημα για την ίδρυση ενός νέου κομματικού φορέα με αναφορά στο Κέντρο - την ίδια ημέρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα
Protagon Team

«Ωρα αποφάσεων» θα είναι ο τίτλος των πέντε εκδηλώσεων που θα συνδιοργανώσουν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Κοινή τους επιθυμία είναι η δημιουργία ενός νέου προοδευτικού σχήματος που, όπως οι ίδιοι πιστεύουν, μπορεί γρήγορα να μετεξελιχθεί σε πολιτικό ρεύμα, ικανό να απορροφήσει όλα τα υφιστάμενα κόμματα του κεντρώου χώρου. Οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία αποφεύγουν, προς το παρόν, να μιλήσουν για την ίδρυση νέου κόμματος. Επισημαίνουν ότι στόχος τους είναι να επενεργήσουν ως καταλύτες ώστε να ευοδωθεί η συζήτηση η οποία γίνεται εδώ και μήνες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, από μηδενική βάση.

Ετσι, ξεκινούν ομιλίες προκειμένου να γνωρίσουν όλο και περισσότεροι το πολιτικό σκεπτικό τους και η πρώτη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, σε αίθουσα της ΔΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠαΣοΚ, όπου αναμένεται τα μέλη της να πάρουν αποφάσεις πάνω στον οδικό χάρτη του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με πολλούς ήδη να κάνουν λόγο για έναν ενδιαφέροντα εξ αποστάσεως διάλογο, μεταξύ των δύο πλευρών.

Το βέβαιο είναι ότι η «Ωρα αποφάσεων» αποτελεί την πρώτη από τις πέντε ανάλογες εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, σε ισάριθμες πόλεις. Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα συνεχιστεί σε Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα ή Γιάννενα (δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη) και θα κλείσει στην Αθήνα. Ισως τότε θα έχει διαφανεί το αν ο στόχος αυτών των εκδηλώσεων, υπό τον τίτλο «Ωρα αποφάσεων για το νέο ενιαίο κόμμα της προοδευτικής παράταξης», θα έχει επιτευχθεί και, βασικά, θα έχει διαπιστωθεί η πολιτική και κοινωνική απήχηση αυτού του νέου εγχειρήματος.