Ο υφυπουργός Υγείας, Ναντίμ Ζαχάουι μιλά στη Βουλή των Κοινοτήτων | UK Parliament/Jessica Taylor/Handout via REUTERS
Επικαιρότητα

Βρετανία: Ισως χρειαστεί επαναληπτική δόση του εμβολίου το φθινόπωρο

Πιθανός ο ενισχυτικός εμβολιασμός λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού και στη συνέχεια, ο ετήσιος, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον ιό της γρίπης, δήλωσε ο βρετανός υφυπουργός Υγείας, Ναντίμ Ζαχάουι
Protagon Team

Μία ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της COVID-19 και στη συνέχεια ετήσιοι εμβολιασμοί είναι πολύ πιθανοί στη Βρετανία, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Ναντίμ Ζαχάουι, υπεύθυνος για τον συντονισμό του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Βλέπουμε να είναι πολύ πιθανός ένας ετήσιος ή ένας ενισχυτικός εμβολιασμός το φθινόπωρο και μετά ένας ετήσιος εμβολιασμός, με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε τους εμβολιασμούς για τη γρίπη, ανάλογα με τη μετάλλαξη του ιού μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ζαχάουι στο BBC.

Η Βρετανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά το Ισραήλ, όσον αφορά το ποσοστό του πληθυσμού, που έχει ήδη εμβολιαστεί. Την Παρασκευή, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρομοίασε τη χώρα με ταχύπλοο, ενώ την ΕΕ με τάνκερ, στην προσπάθειά τους να εμβολιάσουν τους πολίτες τους.

Παράλληλα, είπε πως η Βρετανία δεν θα καθιερώσει διαβατήρια εμβολιασμού, όμως οι πολίτες θα μπορούν να ζητούν απόδειξη του εμβολιασμού τους από τον γιατρό τους, αν την χρειάζονται για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.

«Σίγουρα δεν επιδιώκουμε να τα εισαγάγουμε στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού», διευκρίνησε ο Ζαχάουι.