Στη συζήτηση περί ύπαρξης ή μη «μακεδονικής γλώσσας» και το κατά πόσο η σχετική πρόβλεψη στη συμφωνία των Πρεσπών συνιστά μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση, επιχείρησε να παρέμβει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προβαίνοντας σε μία τουλάχιστον ατυχή δήλωση. Ατυχής διότι η γλώσσα αποτελεί βασικό όργανο διεκδίκησης εθνικότητας και ο Ζάεφ το γνωρίζει καλά.
«Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι», υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM ο κ. Βούτσης. Στα Σκόπια έχουν εδώ και χρόνια τη γλώσσα τους και το πώς αυτή διαμορφώθηκε, σημείωσε, είναι κάτι που θα το βρουν οι ιστορικοί.
Ο Νίκος Βούτσης εμφανίστηκε εξάλλου αισιόδοξος ότι η συμφωνία των Πρεσπών -παρά την αντίσταση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου- θα περάσει από τη Βουλή.
«Οι εντάσεις που δημιουργούνται, που από πλευράς ποσότητας είναι όλο και μικρότερες, διότι πιστεύω ότι κάποια πράγματα εξηγούνται και φωτίζονται πλευρές αυτής της συμφωνίας πολύ θετικές για το μέλλον της χώρας μας στην περιοχή, μπορούν να συρρικνωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση στη Βουλή», εκτίμησε.
Στο ερώτημα τέλος γιατί δεν γίνεται και στην Ελλάδα δημοψήφισμα, ο πρόεδρος της Βουλής ήταν σαφής: «Δημοψήφισμα γίνεται, όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα… Η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, παίρνει αποσαφήνιση ότι θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία, να θέτουμε τέτοια ζητήματα».