| INTIMEnews
Επικαιρότητα

Βουλή: Ανακοινώθηκε η παραίτηση Ηλιόπουλου – Την Παρασκευή η ορκωμοσία Τσαπανίδου

Επιστολή Τζάκρη για τις αλλαγές προσώπων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον νέο επικεφαλής, Νίκο Παππά
Protagon Team

Ανακοινώθηκε στην Oλομέλεια της Βουλής η επιστολή παραίτησης του Oθωνα Ηλιόπουλου από το αξίωμα του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ως γνωστόν, την έδρα του κ. Ηλιόπουλου αναλαμβάνει τελικά η Πόπη Τσαπανίδου ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως άλλωστε ανακοίνωσε η ίδια η πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ορκωμοσία της κυρίας Τσαπανίδου αναμένεται να γίνει την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε επιστολή της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, προς τον πρόεδρο του σώματος Κωνσταντίνο Τασούλα, με την οποία ενημερώνει για την εκλογή του βουλευτή Νίκου Παππά στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της ίδιας ως γραμματέως της ΚΟ και του Αθανάσιου Μωραΐτη ως διευθυντή.

Ομοίως γνωστοποιείται ότι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος αναλαμβάνουν οι Γιώργος Γαβρήλος, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην Ολομέλεια εξάλλου ανακοινώθηκε η επιστολή του πρόεδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με την οποία ζητεί τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.