283
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης | INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Βορίδης για εκλογές: Το «κάτι» που καθορίζει την απόφαση Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 11:48
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης
|INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Βορίδης για εκλογές: Το «κάτι» που καθορίζει την απόφαση Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 11:48

Τις δύο διαστάσεις των δηλώσεων του Πρωθυπουργού για το χρόνο των εκλογών παρουσίασε, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βορίδης είπε ότι «ισχύουν όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός» και πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει πει ότι επιθυμία του είναι να γίνουν εκλογές στα τέλη της άνοιξης του 2023».

«Ταυτόχρονα όμως, για να πω την πληρότητα της δηλώσεώς του, έχει ότι πει και ότι, από την άλλη μεριά, κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει την απόφασή του είναι το κατά πόσον υπάρχει ένα κλίμα με το οποίο μπορούμε να προχωρήσουμε ή αναπτύσσεται μια έντονη τοξικότητα, το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τον ευρύτερο διάλογο που θα γίνει» δήλωσε ο κ. Βορίδης αφήνοντας για άλλη μια φορά ανοιχτό το ζήτημα.

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή «Σήμερα», ότι το προνόμιο του καθορισμού του χρόνου των εκλογών το έχει ο Πρωθυπουργός και όλοι οι υπόλοιποι μπορούν μόνο να κάνουν εκτιμήσεις και συζητήσεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι πλέον ξεκινά και τυπικά το τελευταίο έτος της κυβερνητικής θητείας και συνεπώς πρέπει να γίνει όλη η εκλογική δουλειά από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ερωτηθείς για την παρέμβαση Ερντογάν στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο της Ελλάδας, ο κ. Βορίδης είπε ότι «προφανώς και αυτονοήτως είναι απολύτως καταδικαστέα και απρεπής» και ότι έλαβε την απάντηση που έπρεπε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

«Εκείνο που δεν καταλαβαίνω, είναι και τι προσπαθεί να πετύχει ο κ. Ερντογάν, με την έννοια ότι πιστεύει ότι έχει τόσο υψηλή δημοφιλία στην Ελλάδα, οπότε αν πει να καταψηφίσουν τον Μητσοτάκη οι έλληνες πολίτες θα συγκινηθούν από την έκκλησή του και θα σπεύσουν να τον καταψηφίσουν; Δεν καταλαβαίνω και τη λογική και τη σκοπιμότητα», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...