Ο Μάκης Βορίδης στα υπουργικά έδρανα. Θα παραμείνει στην κυβέρνηση; | Aris Oikonomou/ SOOC
Επικαιρότητα

Ο Βορίδης επιμένει: «Δεν ισχύει το επιχείρημα της ισότητας ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών»

Ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας όμως ότι «η φροντίδα όλων μας, και η δική μου, είναι να μην προκαλέσουμε κυβερνητική κρίση»
Protagon Team

Tην πρόθεσή του να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο «Βήμα» της Κυριακής και στη Δήμητρα Κρουστάλλη, ουσιαστικά προαναγγέλλοντας και την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε τη διαφωνία του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα».

Ειδικότερα για την υιοθεσία, ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στο «Βήμα»: «Δεν καταλαβαίνω από που έχουν το δικαίωμα τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτούν παιδιά. Για την υιοθεσία υπάρχουν ήδη ουρές πολλών ετών στα ιδρύματα για τα ετερόφυλα ζευγάρια, επειδή εφαρμόζονται κριτήρια, δεν δίνονται παιδιά οπουδήποτε».

Οσο για το ζήτημα της παρένθετης μητέρας, «ο νόμος επιτρέπει αυτή την επιλογή μόνο όταν υπάρχει βεβαιωμένος ιατρικός λόγος» σημείωσε.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ακόμη ότι το επιχείρημα της ισότητας ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών δεν ισχύει, επικαλούμενος απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν υπάρχει προσβολή της ισότητας, γιατί η νομοθεσία είναι διαπλασμένη να προστατεύει την οικογένεια και όχι τα ομόφυλα ζευγάρια», ανέφερε σχετικά με απόφαση που εκδόθηκε έπειτα από προσφυγή ομόφυλου ζεύγους.

Υπήρξε επίσης σαφής ως προς το ενδεχόμενο να φέρει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η φροντίδα όλων μας, και η δική μου, είναι να μην προκαλέσουμε κυβερνητική κρίση. Θα κινηθούμε στο ήπιο κλίμα της συνέντευξης του Πρωθυπουργού» δήλωσε στο «Βήμα» ο υπουργός Επικρατείας