499
Φωτογραφία από τη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής την Πέμπτη | INTIMEnews

Προανακριτική για Παππά: «Κινδυνεύω αν πω ποιοι είναι οι White House και White Porcha»

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 14:12
Φωτογραφία από τη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής την Πέμπτη
|INTIMEnews

Προανακριτική για Παππά: «Κινδυνεύω αν πω ποιοι είναι οι White House και White Porcha»

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 14:12

Τον τρόπο με τον οποίο πήγε να στηθεί η τριγωνική συναλλαγή Καλογρίτσα – Χούρι – Τράπεζας Αττικής για τη δημιουργία του λεγόμενου «SYRIZA Channel» επί υπουργίας Νίκου Παππά, περιέγραψε στην κατάθεσή του ο πρώτος μάρτυρας  στην προανακριτική επιτροπή, Κυριάκος Τόμπρας.

Ο Κυριάκος Τόμπρας δήλωσε πως ήταν ο ενδιάμεσος ανάμεσα στη λιβανέζικων συμφερόντων εταιρεία CCC  και στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. Οπως υποστήριξε, ήταν η CCC της οικογένειας Χούρι που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα και γι’ αυτό προσέγγισε τον Χρήστο Καλογρίτσα, καθώς και άλλους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας φέρεται να εμπλέκει και δεύτερο κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση, που -όπως υποστήριξε-  γνώριζε τη διαδρομή των χρημάτων που κατέληξαν ως εγγυητική για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο Κυριάκος Τόμπρας ισχυρίστηκε ότι ήταν ο ίδιος παρών -μέσω ανοικτής ακρόασης- όταν εκπρόσωπος της οικογένειας Χουρι (του κατασκευαστικού κολοσσού CCC) επισκέφθηκε μαζί με τον αποκαλούμενο -τότε- «κόκκινο» εργολάβο, Xρήστο Καλογρίτσα, τον Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, προκειμένου να διευθετηθούνοι λεπτομέρειες του deal για το «SYRIZA Channel».

Οπως φέρεται να κατέθεσε, ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος στον οποίο απευθυνθηκε για το εγχείρημα, καθώς υπήρξαν κρούσεις και στους Κουρή και Βρυώνη που είχαν ήδη κανάλι. Για διαφορετικούς λόγους και οι δύο επαφές δεν προχώρησαν και τότε στο προσκήνιο ήρθε ο Χρήστος Καλογρίτσας που ήταν γνωστό στην πιάτσα ότι είχε φιλικές-προνομιακές σχέσεις με την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ολοι τον έλεγαν «κόκκινο» εργολάβο, δεν δυσκολεύτηκα να πείσω τους Χούρι ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Οταν όμως κλήθηκε από τον πρόεδρο της Προανακριτικής, Σταύρο Κελέτση, να κατονομάσει ποιοι ήταν οι «White House» και «White Porscha», ο Κυριάκος Τόμπρας φέρεται να είπε πως αν μιλήσει με ονόματα, κινδυνεύει.

«Με τη ζωή σας ή με αγωγή;» τον ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Και με τα δύο. Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ;» ήταν η απάντηση του μάρτυρα.

Οσον αφορά την τριγωνική συναλλαγή, κατέθεσε ότι «η πρόταση ήταν να βγει από τράπεζα των Χούρι επιταγή σε διαταγή για Καλογρίτσα ώστε με transfer να τα φέρει στην Τράπεζα Αττικής. Μάλλιασε η γλώσσα μου να τους εξηγώ ότι αυτό δεν γίνεται. Ήταν παράνομο καθώς ο διαγωνισμός ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να δέχεται εγγυητική μόνο από ελληνική τράπεζα. Με παρέκαμψαν και την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό επειδή διαφωνούσα, οι Χούρι – Καλογρίτσας πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

»Με πήρε τηλέφωνο ο Καλογρίτσας και μου το είπε. Ο Χούρι και ο Παππάς ήξεραν αγγλικά, αλλά ο Καλογρίτσας δεν ήξερε και με έβαλε ανοικτή ακρόαση. Τους είπα ότι η ιδέα της εγγυητικής είναι σ..τά και πως αν η κυβέρνηση την αποδεχθεί εγώ δεν φέρω ευθύνη. 

» Ο Παππάς αρχικά τους είπε να στείλουν απευθείας τα λεφτά. Ο Χούρι μου είπε πως έχω δίκιο. Μετά από αυτό ο Χούρι έριξε την ιδέα για υπεργολαβία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...