Από τον περίπατο του Πρωθυπουργού στην πλατεία Βικτωρίας με τον δήμαρχο Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιο για μία ακόμη θητεία, Κώστα Μπακογιάννη | Aris Oikonomou / SOOC
Επικαιρότητα

Βόλτα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη στο κέντρο της Αθήνας και καφές στην πλατεία Βικτωρίας

«Είμαι σίγουρος ότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα εκτιμήσουν τη δουλειά που έχει γίνει αλλά και το θάρρος με το οποίο έγινε η απαραίτητη αυτοκριτική για ορισμένα πράγματα τα οποία δεν πήγαν καλά», είπε ο Πρωθυπουργός εν όψει της κάλπης του β' γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα
Protagon Team

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιο με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά»,  Κώστα Μπακογιάννη, εν όψει του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, περιελάμβανε το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρωί της Πέμπτης.

Ηταν μια κίνηση που έδωσε σαφή πολιτικά-κομματικά χαρακτηριστικά στη μάχη της αυτοδιοικητικής κάλπης για την πρώτη πόλη της χώρας.

Ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος έχει αντίπαλο τον πανεπιστημιακό καθηγητή Χάρη Δούκα, είναι ο κομματικός υποψήφιος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρόεδρος της ΝΔ και, ως γνωστόν, οι δυο τους συνδέονται και με συγγένεια καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων είναι ο ανιψιός του Πρωθυπουργού. Μαζί περπάτησαν μέχρι την πλατεία Βικτωρίας, συνομίλησαν με κατοίκους και καταστηματάρχες, χαιρέτησαν τον κόσμο, έβγαλαν τις καθιερωμένες σέλφι και η βόλτα έκλεισε με μία στάση για καφέ.

Η Αθήνα, σημείωσε ο Πρωθυπουργός στη σύντομη δήλωσή του, είναι τουριστικός προορισμός ολόκληρο τον χρόνο και έτσι πρέπει να συνεχίσει και την επόμενη πενταετία.

«Είμαι σίγουρος ότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα εκτιμήσουν τη δουλειά που έχει γίνει αλλά και το θάρρος με το οποίο έγινε η απαραίτητη αυτοκριτική για ορισμένα πράγματα τα οποία δεν πήγαν καλά.

»Εγώ εξάλλου είμαι πάντα ο πρώτος που λέω στο δικό μας το επίπεδο ότι εμείς οι πολιτικοί πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, να μαθαίνουμε από αυτά και να φροντίζουμε να μην τα επαναλαμβάνουμε. Και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβεί και όταν οι δημότες της Αθήνας κρίνουν ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος δήμαρχος», ανέφερε για την κάλπη του β’ γύρου την προσεχή Κυριακή, για να συνεχίσει με μία αναφορά στο debate του κ. Μπακογιάννη με τον αντίπαλό του, Χάρη Δούκα:

«Οποιος παρακολούθησε το χθεσινό πολύ ενδιαφέρον debate κατέληξε σε αβίαστα συμπεράσματα για το ποιος γνωρίζει πραγματικά τα προβλήματα και ποιος στέκεται μόνο στην επικοινωνία. Και μπόρεσαν να διακρίνουν μεταξύ του περιεχομένου και του περιτυλίγματος».

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μπακογιάννη, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα έχει συνέχεια η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Αθήνα.

Το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Τρίπολη όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.