Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε, και αμέσως κατέληξε | Shutterstock
Επικαιρότητα

Βόλος: Παιδί ενάμισι έτους πέθανε από σηψαιμία

Το μωρό είχε πυρετό επί πέντε μέρες και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε, σύντομα όμως κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια. Εμπύρετο είναι και το δίδυμο αδελφάκι του, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία
Protagon Team

Ενα παιδί ηλικίας μόλις ενάμισι ετους έτους έφυγε από την ζωή και ενώ οι γιατροί του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου έδωσαν μεγάλη και άνιση μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωρό κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια, που προκάλεσε στη συνέχεια σηψαιμία και αφού προηγουμένως, τις τελευταίες πέντε ημέρες είχε υψηλό πυρετό.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού είχε επιδεινωθεί η κατάστασή του, και διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά τις τελευταίες ώρες παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και δεν είχε σφυγμό, ενώ η κλινική του εικόνα έδειχνε σηψαιμία. Το επόμενο διάστημα, οι εξετάσεις που θα ακολουθήσουν θα δείξουν ποιο μικρόβιο προκάλεσε τις λοιμώξεις που κατέστρεψαν τα ζωτικά όργανα του παιδιού.

Το ενάμισι έτους παιδί έχει ένα δίδυμο αδελφάκι που επίσης είχε πυρετό, αλλά κανένα από τα δύο βρέφη δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η 42χρονη μητέρα του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δέχεται τη βοήθεια ψυχολόγου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κοντινών της ανθρώπων, προσπαθούσε πολύ καιρό να αποκτήσει παιδί.