Ο δούκας του Σάσεξ έξω από δικαστήριο στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 2023 | REUTERS/Hannah McKay/File Photo
Επικαιρότητα

Βολές Χάρι κατά Τραβόλτα για τον χορό με την Νταϊάνα

Ο δούκας του Σάσεξ έβαλε στο στόχαστρο τον σταρ του Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα βραβεία Legends of Aviation στην Καλιφόρνια.
Protagon Team

Ο δούκας του Σάσεξ Χάρι κατηγόρησε τον Τζον Τραβόλτα ότι διασκέδασε αφηγούμενος την ιστορία ενός χορού των δύο σε πάρτι στον Λευκό Οίκο το 1985, με την αείμνηστη μητέρα του, Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων στην Καλιφόρνια την Παρασκευή.

Ο πρίγκιπας Χάρι αγκάλιασε τον ηθοποιό του Χόλιγουντ και τον χτύπησε φιλικά στον ώμο πριν ανέβει στο βάθρο για την ομιλία του κατά την παραλαβή του βραβείου Legends of Aviation, όπως αναφέρεται στο The Telegraph.

«Αυτό είναι ωραίο», είπε, χαϊδεύοντας την κορδέλα του μεταλλίου του. «Ευχαριστώ πολύ, κάπτεν Τζον.

«Ημουν ενός έτους όταν χόρευες με τη μαμά μου. Οπως είπες σε όλους εδώ και συνεχίζεις να μιλάς γι’ αυτήν την εμπειρία πιθανότατα κάθε βράδυ.  Και κοιτάξτε μας τώρα! Είναι υπέροχο. Μπορεί να μην χορέψουμε μαζί,αλλά θα πετάξουμε μαζί».

Προκαλώντας γέλια στο κοινό στο Μπέβερλι Χίλτον στο Λος Αντζελες, ο δούκας φάνηκε να κρατά το χέρι του ψηλά για να απορρίψει αστειευόμενος τον Τραβόλτα, προσθέτοντας: «Ευχαριστώ, αυτό ήταν, τελειώσαμε».

«Ζωντανός θρύλος»

Ο πρίγκιπας πήρε το βραβείο «Ζωντανός Θρύλος της Αεροπορίας» μετά από σύσταση του Τραβόλτα, ο οποίος ήταν ο οικοδεσπότης στην εκδήλωση, σε αναγνώριση του ρόλου του ως πιλότου ελικοπτέρου Απάτσι το 2007 και το 2012.

Ο δούκας περιέγραψε την περίοδο που πετούσε ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν σαν «να ήταν στην παιδική χαρά του Θεού».

Ο σταρ του Grease και του Saturday Night Fever τον ρώτησε: «Τι μπορείς να θυμηθείς από την πρώτη σου πτήση;» και ο Χάρι αστειεύομενος απάντησε: «Είναι απόρρητο».

Ο δούκας έχει επικριθεί στο παρελθόν όταν συζητά το στρατιωτικό του, αφού αποκάλυψε στα απομνημονεύματά του, Spare, ότι είχε σκοτώσει περισσότερους από δύο δωδεκάδες μαχητές Ταλιμπάν, ενώ υπηρετούσε το 2012 και το 2013.

«Ο αριθμός μου είναι 25. Δεν είναι ένας αριθμός που με γεμίζει ικανοποίηση, αλλά ούτε με ντροπιάζει», έγραψε.

Παρά τις φήμες ότι ο Χάρι θα εμφανιζόταν με τη σύζυγό του, τη δούκισσα του Σάσεξ, φάνηκε να παρευρίσκεται μόνος του στην τελετή και παρέλειψε την εμφάνιση στο κόκκινο χαλί για να παραλάβει το βραβείο του κατά τη διάρκεια του δείπνου.