Φραντσέσκο Λολομπρίτζιτα: ο άνθρωπος που... σταματούσε τα τρένα | GettyImages
Επικαιρότητα

Βιαστικός ιταλός υπουργός ανάγκασε τρένο να σταματήσει για να αποβιβαστεί

Ο υπουργός Γεωργίας της γειτονικής μας χώρας έχει προκαλέσει έναν νέο πονοκέφαλο στην πρωθυπουργό –αλλά και αδελφή της γυναίκας του– Τζόρτζια Μελόνι με την αλαζονική του κίνηση
Protagon Team

Ο υπουργός Γεωργίας της γειτονικής μας χώρας έχει προκαλέσει την οργή των Ιταλών ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος και με κατηγορίες για αλαζονεία, αφού φέρεται να ανάγκασε τρένο υψηλής ταχύτητας να κάνει μη προγραμματισμένη στάση κοντά στη Ρώμη, ώστε να μπορέσει να κατέβει και να συνεχίσει τον δρόμο του.

Ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιτα, ο οποίος μάλιστα είναι και κουνιάδος της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, φέρεται, σύμφωνα με τους Times, να ζήτησε από τον υπεύθυνο του τρένου να κάνει στάση έξω από τη Ρώμη γιατί είχε αργήσει σε ένα ραντεβού του.

Κατεβαίνοντας από το τρένο στο Τσιαμπίνο με την υπουργική συνοδεία του, ο Λολομπρίτζιτα μπήκε σε ένα κυβερνητικό αυτοκίνητο που έφτασε για να τον παραλάβει. Και από εκεί ταξίδεψε στο Καϊβάνο, κοντά στη Νάπολη, για να εγκαινιάσει ένα πάρκο.

«Δεν μπορούν όλοι να σταματήσουν ένα τρένο. Η συμπεριφορά του ήταν αλαζονική και ανάξια λόγου», δήλωσε η Ελι Σλέιν, επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ο Αντρέα Κάσου, ένας άλλος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, είπε: «Ο Λολομπρίτζιτα δεν μπορεί να μετατρέψει τα ιταλικά τρένα σε δικό του κυβερνητικό αυτοκίνητο με σοφέρ».

Η υπουργός πάντως δήλωσε ότι το τρένο, το οποίο καθυστερούσε λόγω διακοπών σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, έκανε μεγάλες στάσεις. «Ρώτησα αν ήταν δυνατόν να κατέβω σε μια από αυτές τις στάσεις, όπως και άλλοι επιβάτες» δικαιολογήθηκε.

«Η ευκαιρία να κατέβει κάποιος στο Τσιαμπίνο ήταν ανοιχτή σε όλους μετά την ανακοίνωση που έγινε στο τρένο, όχι μόνο σε μένα» είπε.

Η Trenitalia, ο φορέας εκμετάλλευσης των τρένων στην Ιταλία, ανακοίνωσε ότι στη συγκεκριμένη στάση «αποβιβάστηκαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που επέβαιναν στο τρένο, προκειμένου να εκπληρώσουν μια θεσμική υποχρέωση». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η αιφνιδιαστική στάση δεν καθυστέρησε το τρένο ούτε προκάλεσε κόστος για την εταιρεία.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν από την κυβέρνηση εξηγήσεις για το περιστατικό στο κοινοβούλιο.

«Πρόκειται για ένα καταστροφικό μήνυμα προς τους πολίτες σε μια στιγμή περικοπών και ενός προϋπολογισμού που έφερε αίμα και δάκρυα», δήλωσε ο Τζουζέπε Κόντε, επικεφαλής του κόμματος των Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός.