Ο ρόλος του σχολιαστή σε τηλεοπτικές εκπομπές για το ποδόσφαιρο φαίνεται δεν του αρκεί και πλέον δείχνει μία ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτόν του σχολιαστή της επικαιρότητας. Ο λόγος για τον Βασίλη Τσιάρτα ο οποίος λίγες εβδομάδες μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του για τον νόμο αλλαγής φύλου, τους ομοφυλόφιλους και… τον Αδάμ και την Εύα, πήρε -όπως ήταν φυσικό- θέση και για το ποιος έχει δικαίωμα να κρατά στα χέρια του την ελληνική σημαία.
«Την ελληνική σημαία πρέπει να την κρατάνε Έλληνες – Αδιαπραγμάτευτο», έγραψε σε μία ακόμη «πύρινη» ανάρτησή του, αυτή τη φορά στο Τwitter, την οποία περίπου μισή ώρα αργότερα συμπλήρωσε -κατά την προσφιλή του συνήθεια- με νέο «τιτίβισμα» διευκρινίζοντας (για όσους χαζούς ή εμπαθείς δεν κατάλαβαν) ότι εννοούσε στις εθνικές -μόνο- επετείους!
Με τον τρόπο αυτό, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Εθνικής θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τους αλλόθρησκους σημαιοφόρους -που προέκυψαν ή ενδέχεται να προκύψουν από τη διαδικασίας της κλήρωσης- στις μαθητικές παρελάσεις, με αποκορύφωμα το θέμα του μικρού Αμίρ.
Η δημόσια τοποθέτηση του Βασίλη Τσιάρτα για την «προάσπιση» του εθνικού συμβόλου από όσους το επιβουλεύονται, προκάλεσε νέο γύρο αντιδράσεων στα social media. Οι «υπερασπιστές της εθνικής κυριαρχίας» έσπευσαν να υπογραμμίσουν -συμφωνώντας μαζί του- ότι «η σημαία δεν μπορεί να παραδίδεται στα χέρια όσων δεν θα πάνε ποτέ να πολεμήσουν τους (ομόθρησκούς τους) Τούρκους», ενώ άλλοι του επισήμαναν με «γενναία» δόση ειρωνείας ότι αυτό που είναι «αδιαπραγμάτευτο», είναι ότι «ορισμένοι πρεπει να κρατάνε το στόμα τους κλειστό».
«Ο Αμίρ είναι πιο Έλληνας από εσένα. Έπαιζες και στην “ομάδα της προσφυγιάς”», σχολίασε ένας από τους χρήστες στο Twitter. «Όσο Έλληνας ήταν και ο Μπατίστα που φορούσε την φανέλα της Εθνικής ενώ είναι γεννημένος στο Πράσινο Ακρωτήριο & έχει τρεις υπηκοότητες!», του έγραψε ένα άλλος αναφερόμενος στον επίσης πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, για να έρθει λίγο αργότερα η διευκρίνιση του Βασίλη Τσιάρτα ότι στο αρχικό tweet δεν εννοούσε όλες τις περιπτώσεις (συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών εκδηλώσεων), αλλά μόνο για τις εθνικές επετείους…
Και πάλι όμως, κάποιοι θα μπορούσαν να του πουν να ρωτήσει πώς νιώθει για το θέμα τον Γιάννη Αντετονκούμπο (βλ. φωτογραφίες κάτω).